ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Το δάσος είναι η επανέναρξη των συνομιλιών' - 'Προφανώς και δεν είναι ικανοποιητικές οι κυρώσεις'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Το δάσος είναι η επανέναρξη των συνομιλιών' - 'Προφανώς και δεν είναι ικανοποιητικές οι κυρώσεις'

Δεν θα πρέπει να χάνουμε το δάσος για το δέντρο μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση, που είναι η επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει ρητά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στο Κρατικό Ραδιόφωνο, μιλώντας για την σημερινή επίσκεψη Μισέλ και τις "μη ικανοποιητικές κυρώσεις".

Διευκρίνισε δε πως πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος από εκεί που έμεινε στο Κρανς Μοντανά, δυστυχώς όμως, με ευθύνη της άλλης πλευράς δεν κατέστη δυνατό.

Μιλώντας για την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο κ. Κούσιος ενημέρωσε πως η υποδοχή στο Προεδρικό θα γίνει στις 09:15 το πρωί, ενώ «θα γίνουν συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες αφού προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση». Επίσης, αναμένεται ότι γύρω στις 10:45 περίπου θα υπάρξουν δηλώσεις.

Τέλος, είπε πώς αναμένεται να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Αναστασιάδη εντός της ημέρας.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολυμερή διάσκεψη της Ε.Ε στην οποία η Τουρκία αντιτίθεται σε μια συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε ότι «είναι γνωστό ότι υπήρξαν κάποιες πρωτοβουλίες εκ μέρους Ε.Ε για εκτόνωση των εντάσεων. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι είμαστε πανέτοιμοι να συμμετέχουμε στην οποιαδήποτε διάσκεψη υπό τον όρο ότι η ΚΔ θα είναι παρούσα και θα εκπροσωπείται από την νόμιμη κυβέρνηση. Γι‘ αυτό προβάλλει και ενστάσεις η Τουρκία, είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί για να συνέλθει μια τέτοια διάσκεψη. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και τις συζητήσεις και τον διάλογο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Μιλώντας για τις κυρώσεις, τόνισε πώς «προφανώς και δεν είναι ικανοποιητικές, προφανώς και δεν έχουν κόστος για την Τουρκία». Είναι όμως για αυτό τον λόγο που γίνεται προσπάθεια για αυστηρότερες ποινές, κατά τον κ. Κούσιο, ενώ έκανε ξεκάθαρο πώς η Ε.Ε. γνωρίζει πώς «δεν μπορεί να υιοθετούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά (σ.σ. εννοώντας και τις κυρώσεις για Λευκορωσία). Έκανε δε λόγο και για ττις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Τουρκία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top