ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η CPT γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Η CPT γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Η CPT γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες των λεωφορείων της στο κοινό, σε Λευκωσία και Λάρνακα για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου!

Για μια ολόκληρη μέρα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, το κοινό σε Λευκωσία και Λάρνακα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εντελώς δωρεάν τα λεωφορεία της Cyprus Public Transport απολαμβάνοντας διαδρομές στην πόλη! Στόχος να γνωρίσουν όλοι καλύτερα τον στόλο λεωφορείων της CPT και τι μπορεί η εταιρεία να προσφέρει σε εκείνους που θέλουν να επιλέξουν έναν εναλλακτικό και πιο φιλικό στο περιβάλλον τρόπο μετακίνησης στην πόλη. Παράλληλα, η CPT, θέλοντας να ανταμείψει το επιβατικό κοινό της θα κάνει κλήρωση μεταξύ των κατόχων μηνιαίας κάρτας των λεωφορείων της για έναν μήνα δωρεάν μετακινήσεων.

Η CPT επιθυμεί να ενθαρρύνει πάντα το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί τα λεωφορεία στις καθημερινές μετακινήσεις του με στόχο την μείωση των ρύπων στη χώρα μας.


Όλα τα λεωφορεία του νέου, ευρωπαϊκών προτύπων στόλου της διαθέτουν κλιματισμό και σύγχρονες τεχνολογίες ενώ είναι εξοπλισμένα με φιλικούς προς το περιβάλλον, χαμηλών ρύπων κινητήρες EURO-6, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της CPT.
Η ενέργεια αυτή γίνεται από την εταιρεία στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», του σημαντικότατου αυτού θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καθιερωθεί από το 2002 με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας για την προώθηση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Άλλωστε το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all), εκφράζει τον φιλόδοξο στόχο για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von de Leyen.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται σε όλη την Ευρώπη το διάστημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας -από 16 ως 22 Σεπτεμβρίου- είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους όπως τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top