ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: 'Γελοίος ο ισχυρισμός του διδύμου Ελλάδας – Ε/κ για Βαρώσια'

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι:  'Γελοίος ο ισχυρισμός του διδύμου Ελλάδας – Ε/κ για Βαρώσια'

Δεν είναι η Τουρκία που άνοιξε την παραλιακή λωρίδα στα Βαρώσια αλλά το ψευδοκράτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι είναι «γελοίος ο χαρακτηρισμός του διδύμου Ελλάδας - Ε/κ για αυτό το βήμα ως παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει επίσης αβάσιμες τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τις διερευνητικές επαφές.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί και οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με τη Τουρκία που «στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος είναι αβάσιμες». «Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 έπειτα από αίτημα της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε εξαιτίας της Τουρκίας έχει ως στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Με τον ίδιο τρόπο ο ισχυρισμός ότι στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις γινόταν συζήτηση μόνο για ένα ζήτημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων είναι η επίλυση όλων των αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από την άλλη δεν είναι η Τουρκία που άνοιξε την παραλιακή λωρίδα στα Βαρώσια αλλά η τδβκ. Ο χαρακτηρισμός του διδύμου Ελλάδα - Ε/κ για αυτό το βήμα ως παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και ο ισχυρισμός ότι απειλεί τη διεθνή ασφάλεια των ανθρώπων που μπαίνουν από εδώ στη θάλασσα απέχει από τη σοβαρότητα και είναι γελοίος».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αανφέρει ακόμη ότι «η προσπάθεια της Ελλάδας να χρησιμοποιεί την ΕΕ ως μοχλό ενάντια στην Τουρκία αντί να επιλύει τα προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ειλικρινή διάλογο με τη χώρα μας, δεν θα φέρνει αποτέλεσμα». «Η Ελλάδα πρέπει πλέον να έχει καταλάβει ότι η γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού δεν μπορεί να ωφελήσει. Αποτελεί παράδειγμα ανειλικρίνειας από τη μια η Ελλάδα να λέει ότι είναι έτοιμη για διάλογο μαζί μας, και από την άλλη να συνεχίζει τις ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση».

Στην πραγματικότητα, συνεχίζει η ανακοίνωση «η άσκηση η οποία ανακοινώθηκε από τη χώρα μας στις 28 Οκτωβρίου 2020 στο Αιγαίο και επικρίθηκε από τον Υπουργό Δένδια, είναι απάντηση στην άσκηση που ανακοίνωσε προηγουμένως η Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου του 2020 κατά παράβαση της συμφωνίας της Αθήνα του 1988. Παρά τις προειδοποιήσεις μας η πραγματοποίηση ασκήσεων κατά τις ημέρες εθνικής μας εορτής αποτελεί έλλειψη καλής προθέσεως εκ μέρους της Ελλάδας. Η χώρα μας θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τ/κ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top