ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς

Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς

Σε αυτή την κορυφαία γιορτή των εργαζομένων, στέλνουμε το μήνυμα αλλαγής κατεύθυνσης της Ευρώπης, προς πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ πλούσιου Βορρά και φτωχού Νότου, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής σε μήνυμά του με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη και την Κύπρο. Η πατρίδα μας εκτός από την τουρκική στρατιωτική κατοχή, έχει υπαχθεί στα δεσμά μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με επιτήρηση ενός μη δημοκρατικά νομιμοποιημένου θεσμού, της Τρόικας, που επιβάλλει συνεχώς ανάλγητα μέτρα, υποβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού μας», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει σοβαρά την κυπριακή οικονομία, το εισόδημα μειώνεται, η ανεργία καλπάζει, η ανάπτυξη είναι καθηλωμένη.

«Ο κατασκευαστικός τομέας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επενδυτική δραστηριότητα, εξακολουθούν να δεινοπαθούν. Είναι ώρα για στροφή σε μια αναπτυξιακή οικονομική πολιτική, με έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής Οικονομίας», ανέφερε.

Κυρίαρχος στόχος, συμπλήρωσε, πρέπει να είναι η ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και η αντιμετώπιση της κρίσης μέσα από τη δημιουργία των προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάπτυξη.

«Τα φορολογικά μέτρα και η συνεχής λιτότητα πλήττουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία. Τα οικονομικά βάρη από την κρίση πρέπει να τα επωμίζονται εκείνοι των οποίων οι ώμοι είναι σε θέση να τα σηκώσουν», είπε.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ανάπτυξη νέων παραγωγικών κλάδων στον τομέα των υπηρεσιών, τη δημιουργία σύγχρονων βιομηχανικών μονάδων, με άξονες την καινοτομία, τις σύγχρονες τεχνολογίες και την έμφαση στην πράσινη οικονομία.

«Η απάντηση στην οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ήπειρο είναι ο εξανθρωπισμός μιας απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης, η πρόταξη της αλληλεγγύης, της ανακατανομής του πλούτου, η δημοκρατία, η ρύθμιση των αγορών, η υποταγή της οικονομίας της αγοράς στις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διακήρυξε τη συμπαράταξη και αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους, για ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατικό έλεγχο και ισότητα ευκαιριών για πρόοδο και δημιουργία.

«Για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την Κύπρο, για ένα καλύτερο μέλλον, τη μάχη της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους, τη μάχη της προόδου της χώρας. Αλλά και για μια νέα στρατηγική στη διαχείριση του μεγάλου Εθνικού μας θέματος.  Για να τεθεί η Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της και να συναινέσει σε λύση στηριγμένη στις αρχές δυο Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top