ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολκάν Μποζκίρ: Αν θυσιάζαμε την Κύπρο θα γινόμασταν μέλη της ΕΕ - Η «ΤΔΒΚ» δεν είναι εξολοκλήρου ανεξάρτητη

Βολκάν Μποζκίρ: Αν θυσιάζαμε την Κύπρο θα γινόμασταν μέλη της ΕΕ - Η «ΤΔΒΚ» δεν είναι εξολοκλήρου ανεξάρτητη

Αν θυσιάζαμε την Κύπρο θα γινόμασταν μέλη της ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει πάντοτε καθαρά την πραγματικότητα.

Σε συνέντευξή του στο ΤRT Haber, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στα κατεχόμενα έγιναν "δημοκρατικές εκλογές", εκλέγηκε νέος "πρόεδρος" και τον συγχαίρουν.

"Αλλά εκεί δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν κάποιες πραγματικότητες. Κάποια στοιχεία που έθιξε ο Πρόεδρός μας στην δήλωσή του είναι σωστά. Η `ΤΔΒΚ` δεν είναι εξολοκλήρου ανεξάρτητη. Η μόνη χώρα που αναγνωρίζει την `ΤΔΒΚ` είναι η Τουρκία. Είναι η Τουρκία που έφερε τους αδελφούς μας Τ/Κ από την καταπιεστική κατάσταση που ζούσαν εδώ και χρόνια σε αυτό το σημείο, σήμερα να ζουν μέσα σε γαλήνη στο κομμάτι της Κύπρου που τους ανήκει. Η Τουρκία έκανε μεγάλες θυσίες για να ζουν οι Τ/Κ αδελφοί μας μια άνετη ζωή", είπε ο Μποζκίρ.

Ανέφερε ότι σήμερα κάπου 15 κεφάλαια είναι μπλοκαρισμένα εξαιτίας της Κύπρου μόνο. "Δεν είναι σωστό ο `πρόεδρος` με το που εκλέγηκε να κάνει δήλωση σαν να είναι ανεξάρτητος `πρόεδρος`. Πριν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος με την ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου, είναι σωστό να επισκεφθεί την Τουρκία", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Για τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι "είναι ένα άτομο που λέει καθαρά πάντοτε την πραγματικότητα όπως την γνωρίζει". "Με πολύ καθαρό τρόπο είπε ότι τέτοια έκφραση είναι λάθος. Νομίζω ότι τις επόμενες μέρες ο νέος `πρόεδρός μας` της `ΤΔΒΚ' θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα καθίσουμε να συζητήσουμε", είπε ο Μποζκίρ.

Ανέφερε ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό με ισχυρό τρόπο. "Εδώ υπάρχει η ανταλλαγή περιουσιών, υπάρχει το Βαρώσι, υπάρχει η η άρση του εμπάργκο. Άλλο είναι να πεις εγώ θα το λύσω αυτό και άλλο να πεις θα το λύσω σωστά", είπε ο Τούρκος Υπουργός και πρόσθεσε: "Πιστέυω από καρδιάς ότι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό. Όσο κάνεις επιπλέον υποχωρήσεις, η ε/κ διοίκηση της νότιας  Κύπρου βάζει τις υποχωρήσεις στην τζέπη της και περιμένει να κάνεις και άλλες".

Ο Μποζκίρ είπε ότι "εδώ και πενήντα χρόνια η 'ΤΔΒΚ' δεν κατάφερε να γίνει χώρα. Η Τουρκία αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να ανοίξει αντιπροσωπείες σε κάποιες χώρες. Δεν βρέθηκε άλλη χώρα να αναγνωρίσει την `ΤΔΒΚ`".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top