ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εγκαταλείπουν την Αττική οι Αθηναίοι - 12.500 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια σε 3 ώρες

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εγκαταλείπουν την Αττική οι Αθηναίοι - 12.500 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια σε 3 ώρες

Αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοιού, , που αρχίζουν από αύριο στις 6.00 το πρωί, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών 12.548 αυτοκίνητα (5.388 από την Αθηνών - Κορίνθου και άλλες 7.160 από την Αθηνών - Λαμίας) ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη. Αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει στο τρίωρο 6-9 το πρωί και από τις δύο εξόδους του λεκανοπεδίου 8.248 οχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα στο ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου 4.000 επιπλέον. Η αύξηση στην κίνηση στις εξόδους της πόλης φτάνει το 50%. 

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα γι' αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα, στελέχη της Τροχαίας κάνουν λόγο για έξοδο αντίστοιχη εκείνης των Χριστουγέννων.

Όμως, όπως έγινε γνωστό από την TPAIΝΟΣΕ «λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, το Σάββατο 07.11.2020 και την Κυριακή 08.11.2020.

Όσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό -βάσει των κανόνων που ισχύουν- μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας». 

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η επιβατική κίνηση στα πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά.

Μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους και ουρές στα μαγαζιά

Οι Αθηναίοι έχουν ξεχυθεί όμως στους δρόμους του λεκανοπεδίου για να πραγματοποιούσουν τις τελευταίες αγορές πριν το lockdown, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ήδη από χθες το μεσημέρι, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού,  παρατηρούνται τεράστιες ουρές σε όλων των ειδών τα καταστήματα.
εμπορικά κέντρα:

Δείτε φωτογραφίες στο κέντρο της Αθήνας

ermou__1_

ermou__5_

golden2golden1

trapexa2

trapez1

kinisi2

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top