ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σακκάς την επόμενη μέρα του «Χ» με Ομόνοια – Τι ΕΛΕΙΠΕ από την ομάδα του Μπεργκ, ο Ντούρις και ποια μεγάλη ομάδα θέλει να κοουτσάρει

Σακκάς την επόμενη μέρα του «Χ» με Ομόνοια – Τι ΕΛΕΙΠΕ από την ομάδα του Μπεργκ, ο Ντούρις και ποια μεγάλη ομάδα θέλει να κοουτσάρει

Δηλώσεις με αρκετά ενδιαφέροντα παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (09-10-2020) στον «Active» ο προπονητής της Δόξας Κατωκοπιάς, Κώστας Σακκάς.

Αναλυτικά όσα όσα ειπώθηκαν:

Με το χέρι στην καρδία, εσύ πίστευες ότι η Δόξα θα έπαιρνε βαθμολογικό κέρδος απέναντι στην Ομόνοια; «Αυτό που φαινόταν πολύ δύσκολο για εμάς και για όλο τον κόσμο, πήγαμε με καθαρό μυαλό χωρίς πίεση και πήραμε ένα βαθμό σε μία δύσκολη έδρα. Για να είμαστε ειλικρινείς, ναι το πίστευα. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα. Δεχθήκαμε πολλή πίεση στο πρώτο μισάωρο. Χρειάζεσαι και λίγη τύχη για να πάρεις τέτοιο αποτέλεσμα. Την είχαμε και στη συνέχεια φτιάξαμε και εμείς φάσεις για γκολ».

Ποντάρατε και στην κούραση της Ομόνοιας; «Με τις συνεχόμενες αλλαγές η Ομόνοια δεν είχε τον ρυθμό που είχε στις πρώτες αγωνιστικές. Υπήρχε και κούραση σίγουρα, ξέραμε ότι θα έπαιζε με βασική ενδεκάδα. Σκεφτήκαμε ότι θα υπήρχε η κούραση και θέλαμε να κτυπήσουμε εκεί το παιχνίδι. Βρήκαμε κάποιες ευκαιρίες στο διάστημα αυτό που κουράστηκε η Ομόνοια, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Πώς και επιλέξατε το παιχνίδι με την Ομόνοια να απουσιάσει ο τιμωρημένος Σαντίκ; «Να μην κρυβόμαστε. Ένα παιχνίδι στο ΓΣΠ με την Ομόνοια το απόλυτο φαβορί είναι η Ομόνοια. Εκεί θέλαμε να καθαρίσουμε από τις κάρτες και είναι το πιο λογικό. Μετά έχουμε Ερμή και Πάφο».

Η Δόξα βλέπει προς τα κάτω, δεν άρχισε να κοιτάζει προς τα πάνω; «Θέλουμε δουλειά ακόμα. Είναι γρήγορα να λέμε μεγάλα λόγια. Οι αποστάσεις από τη ζώνη της διαβάθμισης δεν είναι μεγάλες. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και πρέπει να δούμε τη συνέχεια με προσοχή».

Μπορείς να μας εξηγήσεις πώς μια ομάδα με μικρό μπάτζετ να τα βγάζει πέρα με μια ομάδα που έχει μισθολόγιο 7-8 εκατομμύρια; Είναι τόσο άδικο ή δίκαιο το ποδόσφαιρο; «Σίγουρα οι προϋπολογισμοί στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο. Όμως, απ’ εκεί και πέρα μπαίνει η τακτική, η φιλοσοφία, η φυσική κατάσταση, η περίοδος που αντιμετωπίζεις ένα αντίπαλο. Μπορεί και όταν έχεις μεγάλο μπάτζετ να υποπίπτεις σε λάθος επιλογές».

Τι είναι αυτό; Μπηχτή για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και άλλες μεγάλες ομάδες; «Όχι, για όνομα του Θεού. Η Ομόνοια απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και πανάξια έχει προκριθεί στους ομίλους».

Κάτι της έλειπε όμως χθες, τι ήταν αυτό; «Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω. Σίγουρα έλειψε η φρεσκάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή και αυτό φάνηκε».

Αυτό που έχασε ο Ντούρις σίγουρα δεν χάνεται, έτσι; «Σίγουρα, ναι. Η Ομόνοια άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι βρήκε 2-3 ευκαιρίες και αν πετύχαινε ένα γκολ θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι».

Πώς εξηγείς εσύ ως αντίπαλος αυτό που συμβαίνει με τον Ντούρις; «Εγώ θεωρώ ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Έχουμε δει αρκετές φορές επιθετικοί να χάνουν τέτοιες ευκαιρίες, ακόμα και χωρίς τερματοφύλακα. Όμως, παίζει ρόλο και η ψυχολογία κάθε παίκτη. Ίσως να είναι πιεσμένος. Έχει και το ταλέντο και την ποιότητα. Ίσως αν σκοράρει 1-2 γκολ να τα πάει καλύτερα στη συνέχεια. Αν δείτε την αντίδραση του στην ευκαιρία φαίνεται στο πρόσωπο του η απογοήτευση. Καμιά φορά η ψυχολογία και η πίεση φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να σκοράρει σαφώς, καθώς αυτή η είναι η δουλειά του. Αφού βρίσκει ευκαιρίες, πρέπει να σκοράρει».

Δέχεται και έντονη κριτική ο Ντούρις, πώς μπορεί πλέον να αλλάξει το κλίμα; «Μόνο με το γκολ μπορεί. Κάνει πολλή δουλειά στο γήπεδο. Τρέχει, μαρκάρει, απλά του λείπει το γκολ».

Εσύ τι φορ θα προτιμούσες; «Εγώ, στην ομάδα που είμαι, προτιμώ ένα σέντερ φορ όπως είναι ο Σαντίκ».

Αν ήσουν στην Ομόνοια, τι φορ θα ήθελες; «Εκεί μπαίνει η φιλοσοφία του κάθε προπονητή. Ίσως εγώ να είχα διαφορετική φιλοσοφία εγώ, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαι σωστός. Ο κάθε προπονητής επιλέγει τον τρόπο που θα θέλει να αγωνιστεί και επιλέγει ανάλογα τους παίκτες για κάθε θέση».

Σου έκατσε η Δόξα, έτσι; «Εκεί στη Δόξα έχω βρει από τον προκάτοχό μου και κυρίως από τον Χατζηλούκα μια πολύ οργανωμένη κατάσταση στο βαθμό που μπορεί η Δόξα. Επίσης, ο πρόεδρος είναι εκεί και ο προπονητής δεν έχει προβλήματα στο να κάνει τη δουλειά του».

Ο Ασαμόα έφτυσε όντως αντίπαλο παίκτη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι; «Είδα το βίντεο, δεν φαίνεται να κάνει κάτι τέτοιο. Χθες, προσπάθησα να ηρεμήσω τον παίκτη δεν μίλησα μαζί του. Σήμερα θα μιλήσω μαζί του».

Για πες μας, σε ποια από τις μεγάλες ομάδες θα ήθελες να δουλέψεις; «Στην ΑΕΛ»

Γιατί; Ήσουν ΑΕΛίστας μικρός; «Όχι, καμία σχέση. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές και μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουν όλοι για την ομάδα».

The post Σακκάς την επόμενη μέρα του «Χ» με Ομόνοια – Τι ΕΛΕΙΠΕ από την ομάδα του Μπεργκ, ο Ντούρις και ποια μεγάλη ομάδα θέλει να κοουτσάρει appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top