ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. Κωστρίκκης: «Η προσωπική μου άποψη όπως κατατέθηκε ήταν για ιδιότυπο γενικό Lockdown»

ΔΡ. Κωστρίκκης: «Η προσωπική μου άποψη όπως κατατέθηκε ήταν για ιδιότυπο γενικό Lockdown»

Για τα μέτρα τα οποία εισηγήθηκαν και στην επιστημονική ομάδα και για το ενδεχόμενο τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφος μίλησε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.  

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ‘Sigma’ «Μεσημέρι και κάτι», ο δρ. Κωστρίκκης τόνισε πως η πρόταση που έκανε αφορούσε ιδιότυπο γενικό Lockdown.  

«Ήταν μια ενδελεχής ενημέρωση αυτή που έγινε τη Δευτέρα. Συζητήθηκε το τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Καταγράφονται πολλές λοιμώξεις. Σταθεροποιήθηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η μείωση των καθημερινών λοιμώξεων σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν δεν μείωσαν τα κρούσματα αλλά τα σταθεροποίησαν. Αυτό εξηγείται λόγω της επιδημιολογικής πίεσης. Φαίνεται δηλαδή να μην μπορεί να γίνει σταθεροποίηση. Πρέπει να στήσουμε πιο ψηλό φραγμό για να αναχαιτίσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο δρ. Κωστρίκκης.

«Η προσωπική μου άποψη όπως κατατέθηκε ήταν για ιδιότυπο γενικό Lockdown. Μετά από ενδελεχή συζήτηση όμως νομίζω επικράτησε η άποψη για τοπικό lockdown. Αν τελικά επικρατήσει αυτό ελπίζω να δουλέψει. Οι εξάρσεις των λοιμώξεων είναι σε Λεμεσό και Πάφο απλώς η δική μου σκέψη είναι ότι ίσως χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τοπικό lockdown λόγω των αποστάσεων στην Κύπρο. Ελπίζω αν αυτό θα είναι το μέτρο τότε να λειτουργήσει στον βαθμό που θέλουμε, δηλαδή να μειωθούν οι λοιμώξεις», είπε χαρακτηριστικά.  

Δείτε όσα είπε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top