ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν στην Τηλλυρία για επαναφορά από ψευδοκράτος υποχρέωσης τεστ Covid-19 κάθε 72 ώρες

Αντιδρούν στην Τηλλυρία για επαναφορά από ψευδοκράτος υποχρέωσης τεστ Covid-19 κάθε 72 ώρες

Αντιδράσεις προκαλεί στην περιοχή Τηλλυρίας, η απόφαση του ψευδοκράτους να επαναφέρει ως προαπαιτούμενο της διέλευσης μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλέανθους δήλωσε πως χθες συνομίλησε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος τού ανέφερε πως θα επιληφθεί του θέματος και θα τους ενημερώσει.

Η απόφαση αυτή, είπε ο κ. Κλεάνθους, απομονώνει τους κατοίκους στην περιοχή, αφού ήδη λαμβάνονται μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανάμεσα στις επαρχίες για περιορισμό της πανδημίας COVID- 19. Ο κόσμος είπε, είναι σε απόγνωση αναφέροντας πως δεν υπάρχουν λόγια αυτή την στιγμή να περιγράψει τα αισθήματα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας. Η κατάσταση αυτή είπε συνεχίζεται από το 1964 και η περιοχή είναι ξεχασμένη από όλους και όλα.

Συνεχίζοντας, ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, από τις 12:00 το μεσημέρι θα λειτουργεί σημείο ελέγχου στον δρόμο Παχυάμμου – Κάτω Πύργου και θα απαγορεύεται η διέλευση προς την Πάφο όσων δεν κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δυστυχώς, είπε, για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι @κουράστηκαν να κάνουν τους ήρωες".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι σήμερα διέρχονταν οι κάτοικοι της περιοχής με ένα τεστ COVID- 19 ενώ δυστυχώς τώρα ζητούν κάθε 72 ώρες, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι μεγάλο.

Ο κ. Καρός ανέφερε πως ως έχει η περιοχή είναι απομονωμένη και από την μια και από την άλλη πλευρά. Ζήτησε επίσης όπως γίνει διευθέτηση είτε με την διενέργεια δωρεάν δειγματοληψίας των κατοίκων της περιοχής ή με διαβήματα για διαφοροποίηση της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top