ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκληρή γλώσσα από Κύπριο παλαίμαχο: «Με μία συμμετοχή σε Ομόνοια, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα αμέσως κλήση στην Εθνική-Δεν είναι έτσι…»

Σκληρή γλώσσα από Κύπριο παλαίμαχο: «Με μία συμμετοχή σε Ομόνοια, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα αμέσως κλήση στην Εθνική-Δεν είναι έτσι…»

Ο Κύπριος παλαίμαχος, Γιασεμής Γιασεμάκη σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Active αναφέρθηκε στην κακή πορεία της Εθνικής Κύπρου και εξέφρασε την άποψη του για το τι πάει λάθος.

Τα σημαντικότερα από τις δηλώσεις του στον Active:

«Τα τελευταία χρόνια μείναμε στάσιμοι και έχουν προωθηθεί ή βελτιωθεί άλλες εθνικές ομάδες. Τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Δηλαδή, ομάδες όπως το Μαυροβούνιο, Λουξεμβούργο, Μάλτα αυτές δύσκολα – εύκολα ήταν του χεριού μας. Συχνά είχαμε και καλές αποδόσεις και απέναντι σε Γαλλία ή Γερμανία και Ιταλία και χάναμε δύσκολα. Οι άλλοι βελτιώθηκαν, προχώρησαν πολύ. Σίγουρα πρέπει να αναλογιστούμε τι πήγε στραβά. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην ανανέωση της εθνικής ομάδας. Κάπου αυτό κράτησε περισσότερο με τους παλιούς ποδοσφαιριστές. Όταν έφυγε όλη η παλιά η φουρνιά υπήρχε ένα μεγάλο κενό και γι’ αυτό έχουμε τώρα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Κρατήθηκαν οι παλιοί πολλά χρόνια και δεν έγινε ομαλή μετάβαση από γενιά σε γενιά».

Αν το πρόβλημα αρχίζει από τις ομάδες και το γεγονός ότι δεν παίζουν Κύπριοι: «Ασφαλώς. Υπάρχει το ταλέντο στην Εθνική, όμως είναι άλλο να είσαι ένας νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και να έχεις παίξει ορισμένες συμμετοχές μετρημένες στα δάκτυλα του ενός ή και των δύο χεριών με την ομάδα σου και να είσαι έτοιμος να παίξεις στην Εθνική. Χρειάζεσαι μεγαλύτερη εμπειρία, μεγαλύτερη τριβή μέσα στα γήπεδα για να αποκτήσεις την στόφα του ποδοσφαιριστή και να την βγάλεις και με την Εθνική. Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Η έλλειψη συμμετοχών Κύπριων στις ομάδες τους για χρόνια είναι από τους κύριους λόγους γι’ αυτήν την κατάντια. Όλοι θυμόμαστε ενδεκάδες σε αγώνες χωρίς Κύπριους. Η Ομοσπονδία πήρε κάποια μέτρα για να παίζουν Κύπριοι, αλλά αυτό θα φέρει αποτέλεσμα μετά από 2-3 χρόνια».

Αυτοί που είναι τώρα; «Ταλέντο υπάρχει. Μπορεί να μην έχουμε σε όλες τις θέσεις. Είναι αυτό που σας είπα. Όταν δεν γίνεται σωστά η μετάβαση από μια γενιά στην άλλη αυτά παθαίνεις. Χωρίς να θέλω να είμαι καυστικός αλλά με μία συμμετοχή στην Ομόνοια, την ΑΕΛ, τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα αμέσως κλήση στην Εθνική. Έχω πετύχει ένα γκολ, κλήση στην Εθνική. Δεν είναι έτσι. Χρειάζεται διάρκεια, εμπειρία. Έχω παρατηρήσει κάτι και με έχει λυπήσει. Έπαιξε ο Κυριακίδης της Ομόνοιας και άρχισαν όλοι να συζητάνε για τον Δημητρίου και αμέσως έπαιξε ο Δημητρίου. Έλεγαν όλοι γιατί δεν παίζει ο Παπαφώτης και αμέσως έπαιξε ο Παπαφώτης. Και εγώ είμαι της άποψης ότι ο Παπαφώτης έπρεπε να είχε κληθεί πολύ πιο πριν. Γιατί δεν κλήθηκε; Έπρεπε να υπήρχε αυτή η πίεση για να κληθεί. Έπρεπε να ήταν από τις πρώτες κλήσεις στην Εθνική».

Για τη δουλειά του Βάλεμ και τον συνεργατών του που είναι παλιές δόξες του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Σίγουρα δεν θέλω να μειώσω την προσωπικότητα που έχει ο Μιχάλης, ο Μπίδης, ο Κωνσταντίνος Μηνά, ο Σάββας Κωνσταντίνου. Η εμπειρία τους είναι πολύ μεγάλη, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Η ουσία είναι βαθειά πιο πίσω στις άλλες χώρες που επένδυσαν και πέτυχαν. Μπορεί και εμείς σιγά – σιγά να αρχίσουμε να το καταλαβαίνουμε, αλλά με αργά βήματα. Το πρόβλημα αρχίζει με τις ακαδημίες της κάθε ομάδας. Πιστεύω απ’ εκεί πρέπει να ξεκινήσεις. Το σχολείο του ποδοσφαιριστή που θα τον βελτιώσει είναι οι ακαδημίες. Στην Κύπρο δεν λειτουργούν ως σχολείο. Δουλεύουν μόνο για το κυπελλάκι, για το αποτέλεσμα. Επειδή ασχολούμαι με τις ακαδημίες αυτό συμβαίνει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».

Ποιοι είναι οι λόγοι που γίνεται αυτό: «Καταρχήν αυτό εξαρτάται από την κάθε ομάδα. Τον πρόεδρό της, το συμβούλιο της και τι θέλει να κάνει. Δυστυχώς, αυτό που παρατηρείται είναι ότι αρκετοί παράγοντες δεν θέλουν αν δουλέψουν στις ακαδημίες τους και να βγάλουν ταλέντα από εκεί. Όχι στα λόγια, με πράξεις. Ο μόνος που το έχει δείξει τα τελευταία χρόνια είναι ο κ. Παπασταύρου στην Ομόνοια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κάνουν και λάθη. Επένδυσε σε προπονητές, πήρε τους καλύτερους και ήθελε να δουλέψει πάνω σε αυτούς. Επειδή όλα γίνονται στο βωμό του χρήματος, όλα στρέφονται εκεί. Να έχω περισσότερα παιδιά, να παίρνω περισσότερα λεφτά και σιγά τώρα, εάν βγει ένας παίκτης στα δέκα χρόνια. Δεν δουλεύουν με επίλεκτες ομάδες από τα Κ13 και τα Κ14 και να κοσκινίζουν από όλη την Κύπρο και να δίνουν κάτι σε αυτούς. Να πάρει, δηλαδή, μια ομάδα της Λευκωσίας ένα παιδί από την Πάφο, να του δώσει διαμονή, διατροφή, σχολείο. Πάνε στη μάζα».

Ένας πρόεδρος μεγάλης ομάδας θα σου έλεγε ότι με 15 ξένους κάνει πορείες στην Ευρώπη. Πρέπει σε κάποια φάση να βρούμε ισοζύγιο. Δεν μπορείς να αποδυναμώσεις τις ομάδες και να μην έχουν την εισροή χρημάτων από τις διεθνείς επιτυχίες; «Να σας πω εγώ ένα παράδειγμα. Ο ΑΠΟΕΛ κάνει μπάτζετ 15 εκατομμύρια ευρώ. Θα ακολουθήσει η Ομόνοια με 10.000.000 ευρώ. Ο Απόλλων με 8.000.000. Αναγκαστικά πάνε και οι υπόλοιποι και κάνουν 6.000.000 και 5.000.000 ευρώ για να παλέψουν όλοι για ένα εισιτήριο για να πάρουμε τα εκατομμύρια και να έχουμε μια χρονιά κέρδος. Γιατί να είναι στόχος μας το Τσάμπιονς Λιγκ με τρελά λεφτά όταν δεν μπορείς να τα δώσεις; Και στο τέλος καταχρεώνονται όλα τα σωματεία».

The post Σκληρή γλώσσα από Κύπριο παλαίμαχο: «Με μία συμμετοχή σε Ομόνοια, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα αμέσως κλήση στην Εθνική-Δεν είναι έτσι…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top