ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών – «Κωνσταντινούπολη-Αγία Σοφία»

Δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών – «Κωνσταντινούπολη-Αγία Σοφία»

Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαδικτυακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κύριος Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών και ο κύριος Anthony Kaldellis, Καθηγητής Βυζαντινού Πολιτισμού, Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Ohio State University. Στη συζήτηση συνέβαλαν με σύντομη παρέκβαση ο κύριος Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας και των Λαών της Δυτικής Ευρώπης (4ος - 15ος αιώνας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κύριος Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, πρώην Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής.


Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και άλλων κυπριακών και ελλαδικών Πανεπιστημίων, ξεναγοί και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν τους τέσσερεις ομιλητές να παρουσιάζουν άγνωστα στοιχεία για την ιστορία και τα κατασκευαστικά της Αγίας Σοφίας κατά τις βυζαντινές και τις δυτικές πηγές, καθώς και τον συμβολισμό του μνημείου στην βυζαντινή, τη μεταβυζαντινή Τέχνη και στη νεοελληνική συνείδηση. Στη συζήτηση που ακολούθησε, είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές.


Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένο το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://neapolisuniv-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/it_support_nup_ac_cy/EYk7dksHwHBOugkXRWfrWp4BuWrPIauT5Gbt6qauP7GLQw?e=vYUfLf

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top