ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζγκιουργκιούν: Οι εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντικές - Θα παρακολουθούμε στενά τον Ακιντζί

Οζγκιουργκιούν: Οι εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντικές - Θα παρακολουθούμε στενά τον Ακιντζί

Η εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντικές, δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν στην Άγκυρα σε συνάντηση με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο του. Ο Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι τώρα και ο Μουσταφά Ακιντζί θα δει το πραγματικό πρόσωπο των Ε/κ όπως το είδε και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο Οζγκιουργκιούν είπε ότι η διαμάχη  μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Ακιντζί για το θέμα της μητέρας πατρίδας - μικρής πατρίδα δεν είναι σωστή. "Το Κυπριακό είναι μια υπόθεση που θα την χειριστούν μαζί οι κυβερνήσεις της μητέρας πατρίδας με τον τουρκικό λαό. Είμαστε ένα κόμμα που λέμε η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα μου και από τέτοια παράδοση προερχόμαστε. Επομένως αυτές οι συζητήσεις δεν μας οδηγούν πουθενά. Δεν ήταν καλή αυτή η αρχή, αυτή η κατάσταση βλάπτει τον αγώνα των Τ/Κ. Οι εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντικές", είπε ο Οζγκιουργκιούν.

Ο ηγέτης του UBP είπε ότι “θα παρακολουθούμε στενά τον Ακιντζί”.

"Ας πούμε ότι οι δηλώσεις του που έκανε ενώ ήταν στην αντιπολίτευση ήταν επειδή δεν είχε αναλάβει καμιά ευθύνη αλλά τώρα που εξελέγη πρόεδρος και θα αναλάβει τις ευθύνες του θα καταλάβει το πραγματικό πρόσωπο των Ε/Κ επειδή θα είναι σε στενή επαφή μαζί τους. Θα δει όπως είδε και ο Ταλάτ το πραγματικό πρόσωπο των Ε/Κ στο τραπέζι. Και ο Ταλάτ με τον ίδιο τρόπο είχε καθίσει. Ενώ αρχικά έλεγε `η Τουρκία δεν είναι μητέρα πατρίδα μου` αλλά τελικά κινήθηκε μαζί με την Τουρκία, είδε το πραγματικό πρόσωπο των Ε/Κ και μάλιστα έφτασε στο σημείο να λέει `τι να κάνω; Να κρεμαστώ; Αυτοί οι Ε/Κ δεν προσεγγίζουν σε τίποτα`", είπε ο Οζγκιουργκιούν.

Σχολίασε επίσης και τον διορισμό του νέου διαπραγματευτή για το Κυπριακό Οζντίλ Ναμί. "Η αποχώρηση Οζντίλ Ναμί από το Υπουργείο Εξωτερικών και ο διορισμός του στη θέση διαπραγματευτή  και η διαρροή που υπήρξε στον πρώτο γύρο των εκλογών από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στον Ακιντζί αποδεικνύει και ότι υπήρξαν και άλλες συμφωνίες", είπε ο Οζγκιουργκιούν.

Για την συνένωση της δεξιάς είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πιθανότητα, προσθέτοντας πως η βάση της δεξιάς μόνο στην βάση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας μπορεί να συνενωθεί. "Όσο και να προχωρήσουμε με τον Σερντάρ Ντεντκάς, αυτό δεν είναι δυνατόν, το είδαμε και στο παρελθόν", ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον Ντερβίς Έρογλου είπε ότι στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν προσθέτοντας πως είναι δική του απόφαση αν θα επιστρέψει και πάλι στον κόμμα και θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top