ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΜΕΤΡΑ: Την «πληρώνει» ξανά η Λεμεσός- Με «σταγονόμετρο» οι χαλαρώσεις – Όλα όσα συζητούνται

ΚΥΠΡΟΣ- ΜΕΤΡΑ: Την «πληρώνει» ξανά η Λεμεσός- Με «σταγονόμετρο» οι χαλαρώσεις – Όλα όσα συζητούνται

Από τα χείλη του Υπουργού Υγείας «κρέμονται» οι Κύπριοι πολίτες, αφού την Παρασκευή 27/11 ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα ανακοινώσει τη νέα δέσμη μέτρων που θα μας συντροφεύει μέχρι και τις πρώτες μέρες του 2021.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, τα μέτρα δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» καθώς περιμένουν και τα αποτέλεσμα της Πέμπτης 26/11, ενώ φαίνεται πως και τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδα που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο εξέφρασαν στον Νίκο Αναστασιάδη διαφορετικές απόψεις, ακόμα και αυτή του γενικού lockdown για περίοδο 10 ημερών.

Στο μυαλό του ΠτΔ φαίνεται πως επικρατεί πλέον ένα σενάριο, καθώς από τη μία έχει αποκλειστεί το -καταστροφικό- ολικό lockdown ενώ εκτός έχει μείνει και η άποψη για άρση των περιορισμών.

Όπως όλα δείχνουν, η Λεμεσός αναμένεται να «πληρώσει» την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα για τουλάχιστον μια βδομάδα αν όχι 10ημερο ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην Πάφο που βγαίνει από το lockdown.

Στα οριζόντια μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα εξαιρείται μόνο η Λεμεσός ενώ οι χαλαρώσεις θα έρθουν σταδιακά μέχρι και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, στη δέσμη μέτρων που θα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι καταργείται η απαγόρευση διακίνησης σε Λεμεσό και Πάφο, κάτι που έδειξε άλλωστε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ παραμένει το κέρφιου στις 23:00 όπως όλα δείχνουν.

Πρόθεση για τηλεκπαίδευση υπάρχει για τα Λύκεια, ενώ φαίνεται πως τα σχολεία θα κλείσουν λίγες μέρες νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους μαθητές να συνεχίζουν μαθήματα από το σπίτι.

«Πράσινο φως» για άνοιγμα ενδεχομένως θα πάρουν κάποιες επιχειρήσεις στη Λεμεσό που παραμένουν κλειστές  όπως κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, ενώ «πονοκέφαλο» αποτελεί η λειτουργία γυμναστηρίων. Ήδη όπως γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη 26/11 πολυκαταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο πέραν των 500τμ μπορούν να ανοίξουν, εφόσον περιορίσουν αισθητά τον «ωφέλιμο» χώρο τους.

Χαλάρωση για γιορτές

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να υπάρξει μικρή χαλάρωση γύρω από τις συναθροίσεις σε οικίες (από 10 σε 20 άτομα) ενώ για να υπάρξει ένα «αίσθημα κανονικότητας» ίσως το κέρφιου μετακινηθεί από τις 23:00 στις 01:00 ή και να καταργηθεί για μια πολύ μικρή περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top