ΥΓΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ικανοποίηση Υπ. Υγείας για τη λειτουργία του ΓεΣΥ - «Μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε»

ΚΥΠΡΟΣ: Ικανοποίηση Υπ. Υγείας για τη λειτουργία του ΓεΣΥ - «Μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε»

Από σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2020, το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους Κύπριους πολίτες και γενικά σε όλους τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα από σήμερα, το ΓεΣΥ θα προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, υπηρεσίες κοινοτικής νοσηλευτικής από νοσηλευτές γενικής και ψυχιατρικής νοσηλευτικής, καθώς επίσης και υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κλινικής διαιτολογίας και κλινικής ψυχολογίας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στη συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους του ΓεΣΥ, της μεγάλης αυτής κοινωνικής κατάκτησης του λαού μας, που τέθηκε σε εφαρμογή παρά τις επιφυλάξεις, τις ενστάσεις, ακόμη και πολεμική που προηγήθηκε.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΓεΣΥ συνεχώς αγκαλιάζεται από τους δικαιούχους, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών, καθώς και τους συμβεβλημένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι αυξάνονται. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας:

Oι δικαιούχοι που εγγράφησαν στο ΓεΣΥ και σε Προσωπικό Ιατρό ανέρχονται σε 845,000.

Προσωπικό ιατρό επισκέφθηκαν 755,347 δικαιούχοι, ενώ ειδικούς ιατρούς άλλοι 550,186 δικαιούχοι. Για διαγνωστικές εξετάσεις επισκέφθηκαν ειδικό ιατρό 307,686 δικαιούχοι.

Πέραν των 587 χιλιάδων δικαιούχων πήραν φάρμακα μέσω του ΓεΣΥ ενώ 502,275 έκαναν εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι δικαιούχοι που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις πλησιάζουν τις 30,000.

Τα πιο πάνω στοιχεία μάς γεμίζουν ικανοποίηση και μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Το ΓεΣΥ ξεκίνησε και συνεχίζει αταλάντευτα την αποστολή του για την προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη ώρα της υγειονομικής κρίσης, το ΓεΣΥ αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στην μεγάλη προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας αποδεικνύει καθημερινά ότι στηρίζει έμπρακτα το ΓεΣΥ, επενδύει στις υπηρεσίες υγείας και παραμένει αρωγός στις προσπάθειες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, για συνεχή εποπτεία και βελτίωση του συστήματος, ώστε να γίνει πιο αποδοτικό και λειτουργικό, προς όφελος των δικαιούχων.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και της Πολιτείας γενικότερα επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχία αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης, την οποία με περηφάνεια θα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top