ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Τ/κ διαπραγματευτή ο Οζντίλ Ναμί

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Τ/κ διαπραγματευτή ο Οζντίλ Ναμί

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του επισήμως ο Οζντίλ Ναμί ως Τ/κ διαπραγματευτής από τον Εργκιούν Ολγκούν με τον Μουσταφά Ακιντζί να μιλά για “αλλαγή σκοπιάς, αλλαγή σημαίας”.

Σύμφωνα με την Κίπρις ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι θα ήθελε να επωφεληθεί από την εμπειρία του κ. Ογλκούν που ξεκίνησε να ασχολείται με τον Κυπριακό από τα χρόνια του Ραούφ Ντενκτάς και πως από όποια θέση και αν βρισκόμαστε υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της κοινότητας, της χώρας.

Στις δικές του δηλώσεις ο κ. Ολγκούν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Ακιντζί θα εργαστεί προσεγγίζοντας με υγιή τρόπο τις ανησυχίες και τα δικαιώματα και των δύο πλευρών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι το Κυπριακό έχει φτάσει σήμερα σε επίπεδο που το κίνητρο για επίτευξη συμφωνίας είναι πιο μεγάλο. “Εύχομαι ότι ο συνομιλητής μας δεν θα μας απογοητεύσει και πάλι”.

Ο κ. Ναμί ευχαρίστησε τον κ. Ολγκούν για την συνεργασία και την αρμονία που είχαν όσο ο ίδιος ήταν στο “υπεξ” και ο δεύτερος στη θέση του τ/κ διαπραγματευτή, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε για τα νέα του καθήκοντα.

Στο μεταξύ όπως γράφει επίσης η Κίπρις, σήμερα αναμένεται να συνέλθουν τα συλλογική όργανα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος για να καθορίσουν ποιος θα είναι ο νέος “υπουργός εξωτερικών”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακούγονται τα ονόματα του γγ του κόμματος, Κουτλάι Ερκ, του “βουλευτή” Αμμοχώστου, Αρμαγάν Τζαντάν, του “βουλευτή” Λευκωσίας, Τουφάν Ερχιουμάν και του “βουλευτή” Μόρφου Μεχμέτ Τσαγλάρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top