ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Υγείας παραπέμφθηκε πρόταση της Α. Θεολόγου για τροποποίηση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου

Στην Επιτροπή Υγείας παραπέμφθηκε πρόταση της Α. Θεολόγου για τροποποίηση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου

Η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να παραπέμψει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής πρόταση νόμου της βουλευτού Άννας Θεολόγους για τροποποίηση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου, ώστε να επαναφέρει τον έλεγχο και το ρυθμιστικό ρόλο της Βουλής στην έκδοση διαταγμάτων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Προηγουμένως η Ολομέλεια καταψήφισε την πρόταση της κας. Θεολόγου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η πρόταση στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπειγόντως.
 
Η κα. Θελόγου ανέφερε ότι από τον Μάρτιο του 2020, ενώ έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα και η Βουλή έδωσε το δικαίωμα στο Υπουργικό Συμβούλιο να εκδίδει διατάγματα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αυτό έχει κρατήσει για περισσότερο διάστημα με αποτέλεσμα η Βουλή να έχει χάσει τον νομοθετικό έλεγχο των διαταγμάτων. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, δεν έχουμε ρόλο ως βουλευτές, να ρυθμίζουμε τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία και δεν λαμβάνουμε την απαραίτητη ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση. Σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί υπό τη μορφή του κατεπείγοντος, αφού τα υφιστάμενα διατάγματα λήγουν σε 11 μέρες. Παράλληλα αναφέρθηκε σε αντιδράσεις που υπάρχουν για διατάγματα που επηρεάζουν πολίτες και επιχειρήσεις.
 
Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι τα σχετικά ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας θα πρέπει να παραπεμφθούν στην Επιτροπή Νομικών ή στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για συζήτηση.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι ο νόμος περί λοιμοκάθαρσης και τα στοιχεία που αφορούν την σχετική νομοθεσία που δίνουν την εξουσία στον Υπ. Υγείας είναι αναμφίβολα θέμα της Επιτροπής Υγείας.
 
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο με πολλές παρενέργειες και θα ήταν ανεύθυνο να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας. Οι επιπτώσεις των διαταγμάτων και τα ευρύτερα θέματα, πρόσθεσε, θα πρέπει να συζητηθούν σε άλλες Επιτροπές.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top