ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προέτρεψαν την Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο, επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Προέτρεψαν την Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο, επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι απόψεις των ΗΠΑ για τις τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει και έχουν προτρέψει σε πολλές περιπτώσεις την Τουρκία να σταματήσει, μεταξύ άλλων, τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μιλώντας στην πρόσφατη σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα σε ό,τι αφορά την Τουρκία.


Απαντώντας σε ερώτηση του hellasjournal.com, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως η σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ήταν μία σημαντική ευκαιρία για ειλικρινείς κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις με τους πλέον στενούς συμμάχους και εταίρους.
 
 «Οι απόψεις μας σε σχέση με πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι ΗΠΑ έχουν προτρέψει την Τουρκία σε πολλαπλές περιπτώσεις να επιλύσουν το θέμα των S-400, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν Σύρους μαχητές σε ξένες διαμάχες και να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην στρατηγική τους σχέση «με τη ΝΑΤΟΪκή σύμμαχο Τουρκία».
 
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο φέρεται να είπε στην παρέμβασή του στη Σύνοδο (η οποία διεξήχθη διαδικτυακά) ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της. Ο Μάικ Πομπέο φέρεται να υπογράμμισε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ενώ φέρεται να χαρακτήρισε την απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, «δώρο για τη Ρωσία» από ένα νατοϊκό σύμμαχο. Τέλος φέρεται να ζήτησε να επανεκκινήσει ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top