ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανάθεση των λιμανιών

Σιζόπουλος: Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανάθεση των λιμανιών

Η ΕΔΕΚ θα τηρήσει θετική στάση ως προς την τροποποίηση της νομοθεσίας της Αρχής Λιμένων αρκεί η Κυβέρνηση να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδης, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας της Αρχής Λιμένων που το Υπουργείο κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι βασικός στόχος της ΕΔΕΚ είναι να συμβάλει θετικά υπεύθυνα και εποικοδομητικά ώστε να ενισχυθεί όσον το δυνατό η εμπορική δραστηριότητα της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει άμεσο όφελος στην κυπριακή οικονομία και όσον αφορά τα έσοδα του κράτους και όσον αφορά ενδεχομένως την εργοδότηση πρόσθετου προσωπικού.

«Προς αυτή την κατεύθυνση η στάση μας θα είναι θετική αρκεί από πλευράς της Κυβέρνησης να υπάρξει συνέχιση της σωστής ενημέρωσης αλλά και επίδειξη σωστής και υπεύθυνης πολιτικής που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα στο πλαίσιο της ανάθεσης της λειτουργίας των λιμανιών της Κύπρου, ενδεχομένως σε στρατηγικούς επενδυτές», ανέφερε.

Ο κ. Δημητριάδης, ευχαριστώντας τον κ. Σιζόπουλο και την ομάδα του για την εποικοδομητική συνάντηση, είπε ότι στόχος είναι η κατάληξη σε μια κοινώς αποδεκτή λύση με την υποστήριξη και της ΕΔΕΚ.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι θα έχουμε πλήρη διαφάνεια σε όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας και σίγουρα η επιθυμία μας είναι να δίνουμε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση στα Κοινοβουλευτικά κόμματα», ανέφερε ο Υπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top