ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Η κατάθεση Αναστασιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή στα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα

EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Η κατάθεση Αναστασιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή στα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα

Η σημερινή κατάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις και οι αναφορές του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μ. Σχοινά για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του όλου θέματος, η κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων από τον Αρχιεπίσκοπο, οι ζυμώσεις και οι επίσημες επισκέψεις ενόψει πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τους ξεσήκωσε όλους», γράφει ότι κατεδαφίστηκαν διατηρητέα κτήρια, χωρίς την άδεια του Δήμου Λευκωσίας, όπως προνοεί η νομοθεσία, για να έχει θέα ο νέος Καθεδρικός Ναός. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα για τις πολιτογραφήσεις και ότι θα απανατήσει με παράθεση γεγονότων στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν χθες όλοι οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές εκλογές.
 
Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι απαντήσεις κρίνουν τον Πρόεδρο και οι ερωτήσεις την επιτροπή», ο «Πολίτης» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης καλείται να δώσεις εξηγήσεις για πολιτογραφήσεις, Σεϊχέλες και σύγκρουση συμφέροντος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι αυξάνονται τα rapid test αλλά και τα εμβόλια. Αλλού γράφει ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις χαράζουν στρατηγική στο Κυπριακό και αναφέρει ότι μήνας παρασκηνιακών ζυμώσεων είναι ο Φεβρουάριος.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κινήσεις σε τουρκική σκακιέρα» γράφει ότι η Άγκυρα θέλει να καθαρίσει την ατζέντα πριν από την άτυπη πενταμερή, ενώ συνομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 7ης Μαρτίου με άγνωστη ακόμα τη χώρα του ραντεβού. Αλλού γράφει ότι έγκλημα κατά της ιστορίας είναι η αυθαίρετη κατεδάφιση τεσσάρων διατηρητέων και σημειώνει ότι πίσω από τα διατηρητέα που κατεδαφίστηκαν ξεφυτρώνει ο νέος Καθεδρικός ναός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 62χρονος παραμένει δύο εβδομάδες άταφος λόγω άρνησης ιατροδικαστών.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κορόιδευαν και την Κομισιόν οι κυβερνώντες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι «υπάρχει η εντύπωση πως η Κομισιόν έκανε πολλή υπομονή και ξεγελάστηκε από την Κυβέρνηση», ώρες πριν από την κατάθεση του Προέδρου στην Ερευνητική. Αλλού αναφέρεται στην κατεδάφιση διατηρητέων και κάνει λόγο για πολιτιστικό έγκλημα με σφραγίδα Αρχιεπισκόπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αύξησε τα ενοίκια στις βιομηχανικές περιοχές, ζητώντας αναδρομικά από το 2014.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η εκκλησία κατέστρεψε διατηρητέα κτήρια» αναφέρεται στις αντιδράσεις για την κατεδάφιση τεσσάρων διατηρητέων κοντά στον Καθεδρικό Ναό στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται σε εκκλήσεις ώστε να σωθεί έργο τέχνης γνωστού καλλιτέχνη από τη δεκαετία του 60 σε υπό κατάρρευση νυχτερινό κέντρο στο Βαρώσι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σειρά επισκέψεων στην Κύπρο από αξιωματούχους άλλων χωρών ενόψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top