ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε ο Κωστρίκης - Όλο το παρασκήνιο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε ο Κωστρίκης - Όλο το παρασκήνιο

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας η παραίτηση του Λεόντιου Κωστρίκη από την επιστημονική ομάδα ίσως να μην ήταν τελικά τόσο αιφνίδια.

Μάλιστα όπως τονίζεται από άτομα που γνωρίζουν καταστάσεις και πράγματα εκ των έσω μάλλον ως φυσιολογική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί. Το φόρτο εργασίας που επικαλέστηκε ο κύριος Κωστρίκης ήταν η κορυφή του παγόβουνου αφού φαίνεται πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έντονη διαφωνία του με τον καθηγητή Γεώργιο Πάνο με άξονα το περιβόητο «Σχέδιο Νίκη».

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο κ. Πάνος είχε ζητήσει από τον Λεόντιο Κωστρίκη να συνυπογράψει το συγκεκριμένο σχέδιο με τον δεύτερο να αρνείται. Το ξεκίνημα έγινε όταν ο κύριος Κωστρίκης δε συμφωνούσε με το κλείσιμο Λεμεσού-Πάφου ενώ είχε και κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εισηγούμενος τη χρήση μάσκας για την αποφυγή του τοπικού lockdown στις δύο επαρχίες.

Όταν τελικά το μέτρο δεν έφερε καρπούς -και αν και δεν λέχθηκε δημόσια όπως αναφέρεται- διάφοροι συνάδελφοι τους εξέφραζαν παράπονα τόσο για την στάση που τηρούσε όσο και για τις εισηγήσεις του.

Προστίθεται δε πως δεν απαντούσε άμεσα στις ερωτήσεις που απέστελνε η ομάδα στο υπουργείο ενώ λέχθηκε πως υπήρξαν περιπτώσεις που και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν κατάφερνε να τον εντοπίσει για ζητήματα που άπτονταν της διαχείρισης της πανδημίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις από την επιδημιολογική ομάδα με επικρατέστερο να φωτογραφίζουν τον κύριο Γεώργιο Πάνο.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα "Αλήθεια"

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προανήγγειλε τρεις διακρατικές συμφωνίες που θα ωθήσουν εξωστρέφεια επιχειρήσεων

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προανήγγειλε τρεις διακρατικές συμφωνίες που θα ωθήσουν εξωστρέφεια επιχειρήσεων

"Η εξωστρέφεια φέρνει ευκαιρίες", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην 98η Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, το βράδυ της Δευτέρας, προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι το επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε "τρεις πολύ σημαντικές συμφωνίες" που αναμένεται να ωθήσουν και την εξωστρέφεια των κυπριακών επιχειρήσεων.