ΔΙΕΘΝΗ

Στη Ρωσία για συνομιλίες ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ

Στη Ρωσία για συνομιλίες ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορρέλ ταξιδεύει σήμερα στη Ρωσία όπου θα παραμείνει ως το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή Υπάτου Εκπροσώπου στη Ρωσία από το 2017 και αναμένεται να έχει την ευκαιρία να διεξαχθούν ευρείες συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλους Ρώσους συνομιλητές πριν από τη στρατηγική συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ Ρωσίας το Μάρτιο.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπόρελ θέσει το ζήτημα των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη ευρύτερη γειτονία, τη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, την παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία και την αλλαγή του κλίματος.

Η πρόσφατη δηλητηρίαση, κράτηση και καταδίκη του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία καταδικάστηκε και αντιβαίνει στις υποχρεώσεις της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και οι ανησυχίες για θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία ευρύτερα, θα είναι επίσης στην ατζέντα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζ.Μπορρέλ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ρωσικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Μόσχα.

Προ της επίσκεψης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η σχέση με τη Ρωσία είναι μία από τις πιο περίπλοκες της ΕΕ. Οι πρόσφατες εξελίξεις χρησιμεύουν μόνο για να τονίσω την ανάγκη να επισκεφτώ τη Μόσχα. Όμως, πέρα ​​από τα ζητήματα της αντιπαράθεσης, υπάρχουν επίσης τομείς στους οποίους η ΕΕ και η Ρωσία συνεργάζονται ή πρέπει να συνεργαστούν περισσότερο, που απαιτούν την επείγουσα προσοχή μας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top