ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γιατί έβαλε φρένο στις χαλαρώσεις το Υπουργικό, ξεχάστε τον Φεβρουάριο - Οι φόβοι και οι ανησυχίες για τον ιό

Γιατί έβαλε φρένο στις χαλαρώσεις το Υπουργικό, ξεχάστε τον Φεβρουάριο - Οι φόβοι και οι ανησυχίες για τον ιό

Μετά και την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου (Τετάρτη 10/2) και κατόπιν συστάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής αποφασίστηκε η παράταση όλων των περιοριστικών μέτρων (Β’ Φάσης) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η συνεχής βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων (ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά, δείκτης θετικότητας, νοσηλευόμενοι) δεν φάνηκε ικανή να επιφέρει νέες χαλαρώσεις αφού αφενός το πολύ μικρό διάστημα που ακολούθησε (μόλις 3 μέρες) δεν μπορεί να δημιουργήσει αποκρυσταλλωμένη εικόνα και αφετέρου όπως τονίστηκε, οι μεταλλάξεις έχουν επιφέρει έντονη ανησυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κάτι που κάνει την Κυβέρνηση ακόμη πιο επιφυλακτική.

Κάτι τέτοιο μάλιστα φαίνεται να έρχεται σε σύμπνοια με τη θέση Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Ομάδας, η οποία διατυμπανίζει εδώ και καιρό πως η αποκλιμάκωση οφείλει να γίνει πολύ αργά και προσεκτικά αφού οποιοδήποτε πισωγύρισμα ενδεχομένως να αποβεί καταστροφικό.

Δεν είναι άλλωστε μακρινό το παράδειγμα της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, που μέσα σε λίγες ώρες κατέστρεψαν όσα με κόπο έχτισαν εν μέσω lockdown και περιοριστικών μέτρων.

Αυτό που ευελπιστούν οι ειδικοί, συνεχίζοντας τον τεράστιο αριθμό δειγματοληπτικών ελέγχων, είναι σε συνάρτηση με την αλλαγή του καιρού (προς το καλύτερο) και τη συνέχιση της πορείας των εμβολιασμών είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον πριν γίνουν μεγαλύτερα και σημαντικότερα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top