ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανωτερότητα και επίδειξη δύναμης – Η Ομόνοια… γουστάρει και το δείχνει!

Ανωτερότητα και επίδειξη δύναμης – Η Ομόνοια… γουστάρει και το δείχνει!

Το πράσινο εξπρές του Μπεργκ πέρασε με επιτυχία και το αιώνιο ντέρμπι νικώντας με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ και το τριφύλλι πλέον μπαίνει στα πλέι-οφ όντας στην κορυφή και με ένα αήττητο σερί 16 αγώνων!

Οι πράσινοι της Λευκωσίας έδειξαν την ανωτερότητα τους κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και μέσα στο γήπεδο επικρατώντας κατά κράτος σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Ομόνοια γουστάρει τα ντέρμπι και τα μεγάλα παιχνίδια και φέτος το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, γεγονός που την καθιστά ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Κάτι που όμως θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο και στα πλέι-οφ…

Στο πρώτο ημίχρονο το τριφύλλι έκανε ότι ήθελε από αριστερά εκμεταλλευόμενο και την απουσία του Ενσούε καθώς οι Κλωναρίδης και Σιέλης δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον δαιμόνιο Λέζιακς ή τις διεισδύσεις του Τζιωνή. Μάλιστα σε αρκετές φάσεις ο Παπουλής… έγερνε προς τα αριστερά υπερφορτώνοντας την αριστερή πτέρυγα με την άμυνα του ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να βρει αντίδοτο.

Κάπως έτσι έγινε και το 1-0 στο 7′ μετά από συνεργασία Τζιωνή και Λέζιακς με τον Ασαντέ να τελειώνει ιδανικά ακόμη μια μπαλιά του Τσέχου μπακ.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν περίπου το ίδιο με τους πράσινους να επιτίθενται και από δεξιά, και από τον άξονα αλλά και με αντεπιθέσεις ενώ παράλληλα η αμυντική λειτουργία τους ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετική. Χούμποτσαν και Λούφτνερ εξαφάνισαν τον Γκάρνερ, ο Σεχού δεν επέτρεψε να περάσει καμιά επικίνδυνη φάση από δεξιά ενώ ανέβαινε και σε αρκετές περιπτώσεις.

Στα αξιοσημείωτα για ακόμη ένα ντέρμπι η πολύ καλή εμφάνιση του Κούσουλου, ο οποίος πλέον δίπλα από τον Ζόρντι, δεν είναι απλά ένα πολύτιμο εργαλείο αλλά ακόμη ένας ηγέτης στη μεσαία γραμμή που ξεχωρίζει με το πάθος του αλλά εξελίσσει παράλληλα και το παιχνίδι του.

Θα μπορούσε βέβαια η ομάδα του Μπεργκ να ξένοιαζε νωρίτερα κυρίως με τις δύο μεγάλες φάσεις του Τζιωνή στο 64′ και στο 82′ όμως στο τέλος κράτησε με ευκολία το 1-0 και η κορυφή παραμένει πράσινη ενόψει των πλέι-οφ.

Πλέον ο Μπεργκ και η αρμάδα του μετράει 16 ματς συνεχόμενα χωρίς ήττα, έχουν κερδίσει σχεδόν όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και στα ντέρμπι δείχνουν ότι… γουστάρουν. Και εάν υπολογίσουμε ότι μόνο ντέρμπι έρχονται στα πλέι-οφ τότε η Ομόνοια ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στον τίτλο.

Πρώτα όμως έρχεται το επερχόμενο ντέρμπι του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη με τον ΑΠΕΟΛ εκεί όπου θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και σε αυτό τον θεσμό.

The post Ανωτερότητα και επίδειξη δύναμης – Η Ομόνοια… γουστάρει και το δείχνει! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top