ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυροβολεί» ΔΗΚΟ ο ΥΠΟΙΚ – «Δεν τους ενδιαφέρει η επόμενη γενιά αλλά οι επόμενες εκλογές»

«Πυροβολεί» ΔΗΚΟ ο ΥΠΟΙΚ – «Δεν τους ενδιαφέρει η επόμενη γενιά αλλά οι επόμενες εκλογές»

Με γραπτή δήλωση απάντησε στο ΔΗΚΟ ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και καταλογίζει στο κόμμα "αντιπολιτευτικό οίστρο".


Ο κ. Πετρίδης αναφέρει πως "αντιλαμβανόμαστε τον αντιπολιτευτικό οίστρο του Δημοκρατικού Κόμματος και του Προέδρου του, οι οποίοι μάλιστα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό καταψήφισαν και  μέρος του Σχεδίου Ανάκαμψης για το 2021", ένα σχέδιο που αποτελεί την απάντηση της ίδιας της ΕΕ στην κρίση, εξ ου και φέρει τον τίτλο «Next Generation EU» («Επόμενη Γενιά Ε.Ε.»).

"Βεβαίως τον κ. Παπαδόπουλο και το κόμμα του φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η επόμενη γενιά, αφού η προσοχή τους περιορίζεται αυστηρώς στις επόμενες εκλογές", αναφέρει ο Υπουργός.

Σημειώνει πως η Κυβέρνηση επιδιώκει γι’ αυτό το εθνικό θέμα τη συναίνεση και με κατ’ ιδίαν επαφές με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εξέταση των προτάσεών τους, με διαβουλεύσεις με όλους τους εταίρους, όπως συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις, με συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής σε εβδομαδιαία βάση και διαβούλευση με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

"Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είχε καμία διαφορετική/αρνητική τοποθέτηση, κατά τις προηγούμενες πέντε συνεδρίες της διακομματικής Τεχνοκρατικής Επιτροπής. Καλούμε λοιπόν τόσο τον ίδιο, όσο το κόμμα του, να δράσουν δημιουργικά και συναινετικά όπως τα αλλά κόμματα", αναφέρει ο κ. Πετρίδης.

Καλεί το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρό του "ν’ αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της προεκλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, μακριά από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα την Κύπρο και να μην προσπαθούν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας, ως έπραξαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, να ανακάμψουν από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top