ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Τζιωνή: «Τον επέλεξα γιατί γνωρίζω τις ιδέες και τις αντιλήψεις του»

ΠτΔ για Τζιωνή: «Τον επέλεξα γιατί γνωρίζω τις ιδέες και τις αντιλήψεις του»

Στην πολιτική ισότητα, τη συμβουλευτική ομάδα, τη συνέντευξη Τζιωνή και το συρματόπλεγμα στην περιοχή Αστρομερίτη αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την επίσκεψη του στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναφερόμενος στην συμβουλευτική ομάδα για το Κυπριακό και την συνέντευξη Τάσου Τζιωνή στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Πρόεδρος είπε, «Με ενδιαφέρουν οι διαφορές γι΄ αυτό και συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα όχι μόνο όσοι είναι μιας σχολής αλλά όσοι μέσα από τον προβληματισμό τους μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το κάθε κίνδυνο και δεν νομίζω τα σχόλια που άκουσα ότι θα πρέπει ο κύριος Τζιωνής αποπεμφθεί από τη διαπραγματευτική ομάδα. Τον επέλεξα γιατί γνωρίζω τις ιδέες τις αντιλήψεις και πιστεύω ότι μέσα από τον προβληματισμό, για τροφή προς σκέψη, δίδεται καλύτερη ευκαιρία αντιμετώπισης των τυχών προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείς αν ασπάζεται τις ιδέες του κ. Τζιωνή, ο Πρόεδρος είπε ότι,  «Ασπάζομαι τις ιδέες του προέδρου Αναστασιάδη που στόχο έχει να συμβάλει στην πενταμερή όπως συνέβαλε και στο Κραν Μοντανά ώστε να υπάρξει πρόοδος που υπήρξε. Έναν εύχομαι μόνο, να υπάρχει πραγματικά καλή θέληση από την Τουρκία να αλλάξει προσανατολισμούς και θέσεις έτσι ώστε  να μπορέσουμε να βρούμε εκείνο το κοινό έδαφος που θα μας οδηγήσει σε μια βιώσιμη λειτουργική λύση».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προτροπές που δέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος για την πολιτική ισότητα δήλωσε, «Την έχουμε ήδη αποδεχθεί από το 1991, την έχω επαναλάβει στο Κραν Μοντανά, όπως καθορίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας 716 του 91 και συνεπώς δεν τίθεται θέμα να με καλούν κάποιοι να αποδεχθώ κάτι που έχω αποδεχτεί».

Αναφερόμενος στο συρματόπλεγμα στον Αστρομερίτη ο Πρόεδρος ανέφερε με έντονο ύφος, πως ο φράχτης δεν στρέφεται εναντίον όσων έρχονται από εμπόλεμες ζώνες. «Είναι ένας φράχτης παρεμποδίσεις, επέκτασης μιας στρατηγικής της Τουρκίας που εις άλλες περιπτώσεις εκδηλώθηκε δια αερομεταφοράς, όπως στη Λιβύη στο Ναγκόρνο Καραμπαχ. Στην Κύπρο μεθοδεύεται μέσα από τις ροές που προσπαθούν με κάθε τρόπο, από τη μια να αλλοιώσουν τον δημογραφικό χαρακτήρα, από την άλλη να προκαλέσουν οικονομικά προβλήματα, αλλά το χείριστο και πιο επικίνδυνο μα λάβετε υπόψιν ότι από τις ροές που φτάνουν καθημερινά μόνον 5 ή 6 αποτελούν μητέρες με παιδιά, οι υπόλοιποι στρατευσίμου ηλικίας Σύριοι την καταγωγή, αυτό ας ληφθεί καλά υπόψη από όσους νομίζουν ότι τάχα ο φράχτης αποτελεί σύνορο, μια περιοχή κατάπαυσης του πυρός».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν γνωρίζω πόσοι κάτοικοι αντιδρούν. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα που προκαλούνται θα βελτιωθούν, θα διορθωθούν. Αυτό που προσπαθούμε είναι να ανακόψουμε, στον βαθμό που μπορούμε ή να αποτρέψουμε, τη στρατηγική της Τουρκίας και δεν είναι μόνο μέσα από τον φράκτη, αλλά μέσα και από τα διαβήματα που γίνονται στην ΕΕ ότι επιτέλους πρέπει να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και της Κύπρου, πέραν των υπολοίπων μεσογειακών χωρών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top