ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν σε Ντράγκι: Η Τουρκία στηρίζει λύση δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο

Ερντογάν σε Ντράγκι:  Η Τουρκία στηρίζει λύση δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο

Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει "τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας μεταξύ δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών στην Κύπρο".


Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος υπέβαλε τα συγχαρητήριά του στον Μάριο Ντράγκι για τα νέα του καθήκοντα ως πρωθυπουργός και εξέφρασε την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί η Τρίτη Διακυβερνητική Διάσκεψη Κορυφής Τουρκίας-Ιταλίας μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση της Τουρκία στον στόχο της αύξησης του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και είπε ότι η τρέχουσα δυναμική στον αμυντικό κλάδο θα πρέπει να διατηρηθεί ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε  ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ιταλία θα συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή της στην Τουρκία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δυστυχώς η Ιταλία και η Τουρκία έχουν μείνει μόνες τους για να αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δίκαιη κατανομή ευθύνης και φόρτου για το ζήτημα των προσφύγων.

Πρόσθεσε ότι το μνημόνιο της 18ης Μαρτίου, που υπεγράφη πριν από πέντε χρόνια, θα πρέπει, είπε, να επικαιροποιηθεί και να να υλοποιηθεί στη βάση της θετικής ατζέντας που επιδιώκεται να δημιουργηθεί στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top