ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρά η νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης- Απαλλαγη της Κυπριακής κοινωνίας από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις λέει ο Περδίκης

Προχωρά η νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης- Απαλλαγη της Κυπριακής κοινωνίας από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις λέει ο Περδίκης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη ενεγράφηκε και συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας την Πέμπτη 30/4 το θέμα «Η καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς και η δυνατότητα της εκταρικής επιδότησης της».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι το σχετικό νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί, υπό προϋποθέσεις, την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης έχει αποσταλεί από τις 17 Μαρτίου στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΚΟΑΠ ενημέρωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι προωθείται η έγκριση τη επιδότησης της πρώτης καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Κύπρο.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε κατ’ επείγουσα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη για επίσπευση της διαδικασίας του νομοτεχνικού ελέγχου, ώστε να τερματιστεί το νομικό παράδοξο, από τη μια το κράτος να απαγορεύει την καλλιέργεια της κάνναβης με αυστηρές ποινές φυλάκισης και από την άλλη να επιδοτεί την καλλιέργεια της.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επιμένει ότι η Κυπριακή κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις. Η απόλυτη και κατασταλτική απαγόρευση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς ή γεωργικούς τομείς, δεν δικαιολογείται και πρέπει να αρθούν επιτέλους όλα τα εμπόδια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top