ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου:«Προστατέψτε τα παιδιά από το Μολώχ της ασφάλτου»

Ομήρου:«Προστατέψτε  τα παιδιά από το Μολώχ της ασφάλτου»

Πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά από το `Μολώχ της ασφάλτου`, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και όλους όσοι εμπλέκονται στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την οδική ασφάλεια.

Ομάδα παιδιών του οργανισμού Reaction παρέδωσε στον κ. Ομήρου τη Διακήρυξη του Παιδιού για την Οδική Ασφάλεια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ 4 – 11 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συγχάρηκε «θερμά τα παιδιά για την πρωτοβουλία σας να δημοσιοποιήσετε αυτή τη διακήρυξη με την ευκαιρία της παγκόσμιας εβδομάδας για την οδική ασφάλεια που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και βεβαίως όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους και τον οργανισμό Reaction που στηρίζει αυτή την εκδήλωση».

«Πράγματι το θέμα τη οδικής ασφάλειας είναι τεράστιας σημασίας για την παγκόσμια αλλά και την κυπριακή κοινωνία», ανέφερε. Φέτος, πρόσθεσε, «ο ΟΗΕ έχει αφιερώσει αυτή την εβδομάδα στα παιδιά».

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου «πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά από τον `Μολώχ` της ασφάλτου, όπως συνηθίζεται να λέγεται».

«Πρέπει λοιπόν να υπάρξει οδική συνείδηση πρώτα και πάνω απ` όλα για τους οδηγούς οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου, θέματα υπέρβασης της ταχύτητας, τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας με θρησκευτική ευλάβεια», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει και οι αρχές, η Αστυνομία και όλοι όσοι εμπλέκονται στην τήρηση των κανόνων της ασφάλειας πρέπει να εξαντλούν την αυστηρότητα στην εφαρμογή της νομοθεσίας, διότι έχουμε νομοθεσία αρκετά επαρκή που να προστατεύει τους πολίτες από τους κινδύνους παραβίασης των κανόνων οδικής ασφάλειας».

Στην Κύπρο η εκστρατεία διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, υπό τον τίτλο #savekidslivesinCyprus2015, την εβδομάδα 4-11 Μαΐου, σε όλη την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

ΠτΔ: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Άμυνας, εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο φυλάκιο «Κομμόροτσος», στην Κοκκινοτριμιθιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top