Σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Σε πολύ καλό κλίμα η πρώτη τηλεφωνική επαφή Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 


Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε πολύ καλό κλίμα.

Σε ανάρτηση του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν εκτενώς για τους κοινούς δεσμούς των δύο εθνών και τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ. 

«Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχα μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας» αναφέρει στο twitter o Ελληνας Πρωθυπουργός.

 
Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συντονιστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής ασφάλειας, της Κίνας, της Ρωσίας και των Δυτικών Βαλκανίων.
 
Να σημειωθεί ότι μιλώντας στην ψηφιακή εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στη συνομιλία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και είπε πως αναζητεί ημερομηνίες για διευθέτηση επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, εφόσον το επιτρέψουν και οι εξελίξεις με την πανδημία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE