ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος: Θέμα ωρών να οδηγηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Χάσικος: Θέμα ωρών να οδηγηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Εντός της ημέρας ή το πολύ αύριο, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης θα οδηγηθεί στη Βουλή, η οποία ουσιαστικά θα αναλάβει τη σκυτάλη για το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Βουλή θα προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

“Ηταν μια επιβεβλημένη ανάγκη κάλυψης αυτού του νομοθετικού κενού που υπήρχε, και δεν θα μπορούσε η Κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, να αποφεύγει ή να αγνοεί ή να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε αυτό το νομοθετικό κενό, γιατί ακριβώς χιλιάδες συμπολιτών μας, ευρισκόμενοι σε αυτή τη σχέση, δημιουργούν, αλλά την ίδια στιγμή παρέμεναν χωρίς καμία νομική κάλυψη”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

“Αρα λοιπόν εκείνο που επιχειρείται μέσα από το νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά να δοθεί νομική κάλυψη, κατοχύρωση των όποιων δικαιωμάτων απορρέουν μέσα από αυτή τη σχέση”, πρόσθεσε ο κ. Χάσικος.

Τρόικα

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε πως "πάμε καλά" σε σχέση με το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή για το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Υπολείπονται κάποια άλλα θέματα όπως είναι κάποιοι κανονισμοί, και νομίζω πως σε ό,τι αφορά την Τρόικα και τις μνηνομνιακές μας υποχρεώσεις προχωρούμε πολύ καλά, πρόσθεσε.

"Απόδειξη τούτου", επεσήμανε, "είναι ότι η χώρα βγήκε και στις αγορές. Εχει αποκατασταθεί η ροή εκταμίευσης και άρα λοιπόν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, τόσο σαν οικονομία όσο και σαν λαός, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μείωσης της ανεργίας", πρόσθεσε.

Ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα έχει σε αυτή τη φάση συνάντηση με την Τρόικα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top