ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Καμία ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει» αναφέρει ο ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ για φόνους Μεταξά

«Καμία ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει» αναφέρει ο ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ για φόνους Μεταξά

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης ως ανεξάρτητος, οφείλει να λειτουργεί μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις και τις όποιες σκοπιμότητες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, μέλος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ.

«Είναι με λύπη που παρακολουθούμε, τις τελευταίες ημέρες, να αναπτύσσεται μια ψιθυρολογία, ακόμη και επίσημες τοποθετήσεις κομμάτων, μέσω των ΜΜΕ, αναφορικά με τις ευθύνες μελών της Αστυνομίας, τα οποία είχαν εμπλοκή στη διαχείριση των υποθέσεων εξαφάνισης και δολοφονιών γυναικών και των παιδιών τους από τον Ορέστη Μεταξά. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, κάποιοι προτρέχουν των αποφάσεων των αρμοδίων θεσμών και φορέων και τοποθετούνται για αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, που συντάραξε την κοινωνία μας, επιχειρώντας να επιρρίψουν πρόωρα ευθύνες σε μέλη της Αστυνομίας», προσθέτει.
 
Ο ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι, καθώς είναι σε εξέλιξη οι ερευνητικές διαδικασίες, «καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων».
 
«Ο θεσμός της Δικαιοσύνης ως ανεξάρτητος, οφείλει να λειτουργεί μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις και τις όποιες σκοπιμότητες. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και αυτό θα πρέπει να ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση», προσθέτει.
 
Σημειώνει, παράλληλα, την ανάγκη εισαγωγής ή και βελτίωσης υφιστάμενων πρωτοκόλλων και διαδικασιών, απαραίτητων εργαλείων διερεύνησης καταγγελιών και υποθέσεων, κυρίως από τα μέλη της Αστυνομίας στην πρώτη γραμμή, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη παρόμοιας τραγωδίας.
 
Ο ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ δηλώνει ετοιμότητα να υποβοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προετοιμαστεί αποτελεσματικότερα η Αστυνομία.
 
«Καμία ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top