ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

SupportCY: 365+ Μέρες Προσφοράς

SupportCY: 365+ Μέρες Προσφοράς

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον ένα χρόνο προσφοράς του Δικτύου SupportCΥ της Τράπεζας Κύπρου, διοργανώθηκε στην παρουσία Υπουργών και άλλων αξιωματούχων του κράτους.

Ένα χρόνο και ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο το πρωτοπόρο και καινοτόμο δίκτυο SupportCY, που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου, συνεχίζει να στηρίζει ανελλιπώς την κοινωνία στην αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων της μέσα από συνεργασίες με επιχειρήσεις και οργανώσεις και την ανιδιοτελή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τις στελεχώνουν.

Για το σκοπό αυτό και κάτω από τον τίτλο «SupportCY:365+ Μέρες Προσφοράς», διοργανώθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στην παρουσία των αξιωματούχων του κράτους και μελών του Δικτύου.

Παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, και Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Παρευρέθηκαν επίσης οι Επίτροποι Εθελοντισμού και ΜΚΟ και Ορεινών Κοινοτήτων. Τόσο οι Υπουργοί, όσο και η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, εκ μέρους των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που υποστηρίχθηκαν από το SupportCY, μίλησαν για την ανθρωπιστική δράση του SupportCY και την αξία που έχει αποκτήσει.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία αναφερόμενη στη δράση του SupportCY είπε πως «πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενδυναμώνουν το έργο και την υλοποίηση των στοχευμένων αποφάσεων του κράτους, αλλά και τον αγώνα που καταβάλλουμε από κοινού ολόκληρος ο κυπριακός λαός με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».

Εκ μέρους του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Νικολάου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Κύπρου Χάρης Πουαγκαρέ, τονίζοντας ότι «η τιτάνια αυτή προσπάθεια που συνεισφέρει τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά δεν μένει εδώ και δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο της πανδημίας. Το δίκτυο SupportCY, μεγαλώνει, επεκτείνεται και αποτελεί κληρονομιά που θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια».

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλη Περσιάνης, συμπλήρωσε ότι «μόνο στην Κύπρο θα μπορούσαν οι επιχειρήσεις, η πολιτεία και οι ΜΚΟ να συνεργαστούν τόσο ομαλά για το κοινό καλό, συνδυάζοντας μάλιστα την κοινωνική δράση με την επιχειρηματική επιτυχία».

Τις εμπειρίες της από τον ένα χρόνο λειτουργίας του SupportCΥ όπως και για τα επόμενα βήματά του, μίλησε η Επικεφαλής του SupportCY και Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, λέγοντας πως «το Α και το Ω της επιτυχίας του SupportCY είναι αναμφισβήτητα οι ανθρώπινες σχέσεις. Μεταξύ των μελών του Δικτύου, και μεταξύ αυτών που στηρίζονται από το Δίκτυο.» Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του SupportCY, για τη συμμετοχή και την προσφορά τους, καθώς και τον Οργανισμό Reaction για την τεράστια συμβολή του στη δημιουργία και λειτουργία του Δικτύου.

Η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωνσταντίνου, ευχαριστώντας το SupportCY για την έμπρακτη προσφορά του, έδωσε έμφαση στο ότι κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά είναι τεράστια, λέγοντας πως: «Την ώρα της ανάγκης, το ποτήρι με το νερό που θα σου προσφερθεί, είναι πολύ σημαντικό».

Το SupportCY, που σήμερα αποτελείται από 119 μέλη, εταιρείες και οργανώσεις, δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου όταν τον Μάρτιο του 2020, ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στο νησί. Διαδραματίζοντας το ρόλο που της αναλογεί, όπως αυτός εκφράζεται με το «Κοινό Κυπρίων» η Τράπεζα Kύπρου, έσπευσε να στηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, αλλά και όσους χρειάζονταν τη βοήθειά μας. Το πέτυχε άμεσα και αποτελεσματικά, προσκαλώντας επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις να συνεργαστούν μαζί της, στον πρωτόγνωρο αγώνα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Μέχρι σήμερα, τα μέλη του SupportCΥ και η Τράπεζα Κύπρου έχουν διοχετεύσει πέραν των €600,000 στην κοινωνία μας, για στήριξη των κρατικών υπηρεσιών και συνανθρώπων μας.

Ο αυξανόμενος αριθμός των μελών του SupporCY αποδεικνύει ότι το Δίκτυο συνέβαλε και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ευαισθητοποίηση για κοινωνική προσφορά προς όσους έχουν πραγματική ανάγκη, δημιουργώντας κοινωνικοοικονομικό κεφάλαιο στη χώρα μας.

Το SupportCY, μία αναμφισβήτητα καινοτόμος δράση, που αποτελεί τον πρώτο στην Κύπρο και ίσως μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως, συνεταιρισμό, συνεχίζει με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και αμεσότητα, αλλά και με πλήρη διαφάνεια και συνεργασία ανάμεσα στα μέλη του, να στηρίζει την οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου.

Ήδη, στο το SupportCY έχουν απονεμηθεί δύο βραβεία: το βραβείο Excellence in Leadership από το αγγλικό περιοδικό Euromoney (Ιούλιος 2020) και το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ (Δεκέμβριος 2020).


Πιο συγκεκριμένα, το SupportCY στήριξε και ενίσχυσε την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Μέριμνα, ως εξής:

Υγεία
Προσφέρθηκε
• Ιατρικός εξοπλισμός
• οχήματα για διακίνηση ασθενών
• ιατρικά αναλώσιμα
• τεχνολογικός εξοπλισμός
• φαγητό σε κρατικές υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID – 19

Παραλήπτες:
• το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
• το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
• το Νοσοκομείο Αναφοράς
• η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας
• το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου
• το Κέντρο Αίματος
• το Κέντρο Κλήσεων 1420 της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων
• Οργανώσεις και Σύνδεσμοι ασθενών

Παιδεία
• Προσφέρθηκαν 1.000 καινούρια tablets στο Υπουργείο Παιδείας για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
• Παρουσιάστηκε η πρώτη κυπριακή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια «polignosi.com» εξυπηρετώντας μαθητές και μαθήτριες και ευρύτερα το κοινό.
• Δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
• Συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις για ενίσχυση της έρευνας και της επιμόρφωσης σε θέματα που αφορούν τον ιό και την πανδημία και κοινωνικά θέματα
• Σχεδιάστηκε ειδικό διαδικτυακό πρόγραμμα σε συνεργασία με Οργανώσεις εκπαιδευτικών για ενίσχυση της διδασκαλίας σε μαθηματικά, φυσική, πληροφορική/ρομποτική και βιολογία
• Σχεδιάστηκαν εκπαιδευτικά πρόγραμμα για εθνοφρουρούς για θέματα πανδημίας και οδικής ασφάλειας με φυσική παρουσία σε στρατόπεδα

Κοινωνική Μέριμνα
• Συμμετοχή στον σχεδιασμό και τη λειτουργία του Σχεδίου Κινητών Συνεργείων του Υπουργείου Εργασίας για την εξυπηρέτηση/υποστήριξη πολιτών, με τη συνεργασία του Επιτρόπου Εθελοντισμού, του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων και του Οργανισμού Reaction.
• Η Τράπεζα διέθεσε τον χώρο και τις υποδομές για το Συντονιστικό Κέντρο του Σχεδίου και κάλυψε τα λειτουργικά κόστη του Κέντρου
• Μέλη του SupportCY παραχώρησαν
o τεχνικό εξοπλισμό
o οχήματα
o καύσιμα για τις κατ’ οίκον παραδόσεις
o υπηρεσίες ασφάλειας
o απολύμανση των χώρων

Το SupportCY ανταποκρίθηκε άμεσα και σε άλλες ανάγκες της κοινωνίας μας, που δημιουργήθηκαν, ή αυξήθηκαν λόγω και της πανδημίας. Για παράδειγμα:
• διοργανώθηκε αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος
• στηρίχθηκε το θερινό σχολείο του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας
• μέλη του SupportCY συμμετείχαν στην εκστρατεία της Τράπεζας Κύπρου και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου #StiMaxi ενάντια στον καρκίνο.
• προσφέρθηκε εξοπλισμός πρόληψης πυρκαγιών στο Υπουργείο Γεωργίας, το Τμήμα Δασών, σε ορεινές κοινότητες και σε εθελοντικές οργανώσεις.
• Τον Αύγουστο αποστάλθηκε άμεσα ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στον γειτονικό Λίβανο, λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών.
• Διοργανώθηκαν διαδικτυακά σεμινάρια/webinars σε συνεργασία με Οργανώσεις και ψυχολόγους για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση οικογενειακών και κοινωνικών θεμάτων.
• Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη, μέσω διαδικτύου από το σπίτι τους ή την τάξη τους στο σχολείο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top