ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ο Χόσνι Μουμπάρακ

Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ που εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2011 έπειτα από μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του, καταδικάστηκε σήμερα σε τρία χρόνια φυλάκιση, όπως και οι δύο γιοι του, επειδή καταχράστηκε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος.

Ο Μουμπάρακ δικαζόταν για δεύτερη φορά από δικαστήριο του Καΐρου για την υπόθεση αυτή, καθώς το εφετείο είχε ζητήσει να επαναληφθεί η δίκη του, αφού ακύρωσε την πρώτη καταδίκη.

Τον Μάιο του 2014 ο πρώην πρόεδρος είχε καταδικαστεί στην ίδια ποινή από δικαστήριο επειδή καταχράστηκε δημόσια χρήματα τα οποία χρησιμοποίησε για να ανακαινίσει ιδιοκτησίες της οικογένειάς του. Οι δύο γιοι του είχαν καταδικαστεί στην πρώτη δίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο Μουμπάρακ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο μαζί με τους γιούς του Αλάα και Γκάμπαλ στο συνηθισμένο κελί όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι, φορώντας πολιτικά ρούχα σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που φορούσαν τη στολή των κρατούμενων.

Ουσιαστικά και οι τρεις άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς έχει παρέλθει το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Όμως ο Μπουμπάρακ, 87 ετών, νοσηλεύεται υπό αυστηρή παρακολούθηση στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου κρατούνταν, εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι τρεις άνδρες θα συλληφθούν εκ νέου, αν μπορούν να ασκήσουν έφεση, αλλά ούτε αν η νέα καταδίκη τους συμψηφίζεται με τον χρόνο που εξέτισαν υπό προσωρινή κράτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top