ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις νομικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα φύλου, αναφέρθηκε η Σ. Κουκουμά σε παρέμβαση της στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

Στις νομικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα φύλου, αναφέρθηκε η Σ. Κουκουμά σε παρέμβαση της στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

Στις σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις για θέματα φύλου που προχώρησε η Βουλή τον τελευταίο χρόνο επεσήμανε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά σε διαδικτυακή συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με θέμα "Φυλετικά ευαισθητοποιημένα κοινοβούλια και μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στο φύλο". Αυτή ήταν η τελευταία από τρεις συναντήσεις, που συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και η UN Women, στα πλαίσια του «Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου για την Ανάκαμψη που Ανταποκρίνεται στο Φύλο μετά τον COVID-19».
 


Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Ένωση και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, επεσήμανε ότι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, η Κυπριακή Βουλή προχώρησε σε σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις για θέματα φύλου, όπως είναι η ποινικοποίηση του σεξισμού, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το βιασμό και η επικείμενη υιοθέτηση νόμου, στον οποίο ενσωματώνονται οι πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
 
Η δημόσια συζήτηση των εν λόγω μεταρρυθμίσεων, σημείωσε η Κύπρια βουλευτής, προκάλεσε γενικότερη ευαισθητοποίηση στην κοινή γνώμη για θέματα φύλου.

Η κα Κουκουμά ανέφερε, εξάλλου, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έλαβε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα κατά της πανδημίας για την ασφάλεια των Μελών και του προσωπικού της. Τόνισε δε τη σημασία του να συμπεριληφθεί  ο παράγοντας φύλο στους σχεδιασμούς για αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και για ανάκαμψη.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top