Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις

Η Βουλή ζήτησε δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις

Η Βουλή με Απόφαση της Ολομέλειας της, που εγκρίθηκε με 28 ψήφους υπέρ 18 εναντίον και 8 αποχές, καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις και να δημοσιοποιήσουν άμεσα το ενδιάμεσο πόρισμα.

 
Στην απόφαση που λήφθηκε μετά από μακρά συζήτηση και αντεγκλήσεις, η Βουλή καλεί το Ανώτατο Δικαστήριο να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα ως θεματοφύλακας του Συντάγματος σε περίπτωση άρνησης του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού του να ενεργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας.
 
Το σχέδιο απόφασης κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη.
 
Η Ολομέλεια της Βουλής που συνεδρίαζε μέχρι την ώρα 20.00 διέκοψε τη συνεδρία της για να τη συνεχίσει αύριο Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

Στον απόηχο της καταδίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ΕΔΑΔ για την αποτυχία της διερεύνησης υπόθεσης βιασμού 28χρονης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου, δίνοντας τη δική του απάντηση στις έντονες επικρίσεις και στα αιτήματα για παραίτησή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE