ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 25 Απριλίου

Εφημερίδες: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 25 Απριλίου

Η προετοιμασία και το παρασκήνιο ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης στη Γενεύη, τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας που μπαίνουν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα καθώς και οι αντιδράσεις, οι επικείμενες εκλογές και οι προβλέψεις για τα ποσοστά των κομμάτων, ο προεκλογικός και η αξιοποίηση των εκθέσεων του Γενικού Ελεγκτή από την αντιπολίτευση, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.


Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εργάστηκε καλά για την αντιπολίτευση» αναφέρει ότι ο προεκλογικός ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ στηρίχθηκε σε θέματα που ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής. Αλλού αναφέρεται σε έντονη αντίδραση της εκκλησίας και των πιστών στις εξαγγελίες των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες την Αγία Εβδομάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο στόχος του είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ποια και πόσα κόμματα μπαίνουν στη νέα Βουλή» αναφέρεται σε δημοσκόπηση της Noverna για λογαριασμό του «Π» με βάση την οποία ο ΔΗΣΥ προηγείται με μικρή διαφορά ενός πόντου από το ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι καταθλιπτικό είναι το σκηνικό στη Γενεύη με τους Τούρκους να πηγαίνουν στην πενταμερή με κυριαρχική ισότητα και υδρογονάνθρακες. Αλλού αναφέρεται σε εκλογές σε ένα αλλιώτικο σκηνικό με ειδικές ρυθμίσεις και γκρίζα σημεία ενόψει ψηφοφορίας.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χαρτί εκβιασμού με Βαρώσι», αναφέρεται στα τουρκικά σενάρια στη Γενεύη και στην προσπάθεια εξισορρόπησης από τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Γκάμπι Ασκενάζι στον «Φ» ο οποίος αναφέρεται στη σημασία των περιφερειακών συνεργασιών για την σταθερότητα στην περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα χθεσινά θυρανοίξια του Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα, κάνοντας λόγο για ιστορική ημέρα για την εκκλησία της Κύπρου.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Την αποτυχία των κυβερνώντων την πληρώνει ακριβά ο κόσμος», γράφει ότι  οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης προκαλούν αντιδράσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην πενταμερή, κάνοντας λόγο για χαμηλές προσδοκίες και κρίσιμα διακυβεύματα για την Κύπρο.
 
Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το lockdown ήρθε σε κραυγή για βοήθεια» η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση Sunday Mail, γράφει ότι με τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από τη Δευτέρα, αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο, λένε ότι το κράτος πρέπει να κάνει περισσότερα. Αλλού κάνει λόγο για χαμηλές προσδοκίες από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυτοί που βρίσκονται εκτός ΓεΣΥ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επιλογή για εμβόλια κατά της COVID.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πώς ακυρώθηκαν οι εορταστικές εξορμήσεις», αναφέρεται στο παρασκήνιο μέχρι την απόφαση της Κυβέρνησης για lockdown. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην «Κ» ο οποίος αναφέρει πως η νέα αμερικάνικη διοίκηση έχει διαβιβάσει στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η λύση δύο κρατών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επόμενη μέρα από την απόφαση της Κυβέρνησης για τις εκποιήσεις.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πενταμερής με τουρκικές ασκήσεις», γράφει ότι οι Τούρκοι υποδέχονται τη νέα διαδικασία με στρατιωτικές ασκήσεις και κανονιές στη γραμμή αντιπαράταξης κια στα πεδία βολής. Αλλού γράφει ότι σε τρίτο lockdown εισέρχεται από αύριο η Κύπρος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής της Αντιπροσώπων κάνοντας λόγο για «μπαλώματα», «ασπίδες», «μπηχτές» και «αντισυνταγματικούς νόμους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top