Γ. Ομήρου: Στη χειρότερη στιγμή το Κυπριακό

Γ. Ομήρου: Στη χειρότερη στιγμή το Κυπριακό

Βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της πορείας του Κυπριακού μετά την τουρκική εισβολή, ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διάσκεψης στη Γενεύη είπε ότι η κατάληξή της «υπήρξε καταθλιπτική» όχι μόνο γιατί δεν υπήρξε συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων αλλά κυρίως γιατί, η σύγκλησή της ήταν αναιτιολόγητη.

Στη δήλωση, αναφέρει ότι το κυριότερο ήταν ότι αξιοποιήθηκε από την τουρκική πλευρά, προκειμένου μια συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δώσει  βήμα για προβολή της εξωφρενικής και θρασύτατης αξίωσης για λύση δύο κρατών. Κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών και αξιών της Ε.Ε και υπό αυτές τις συνθήκες η αποδοχή από ελληνοκυπριακής πλευράς μιας νέας πενταμερούς συνιστά μέγα λάθος.
 
Ο κ. Ομήρου είπε ότι έστω και αργά είναι η ώρα για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως ζήτημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης. «Τώρα είναι η ώρα για μια νέα αρχή. Μια νέα στρατηγική. Με καταγγελία της Τουρκίας διεθνώς», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE