Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ – Ο βιασμός που μπορεί να τον κλείσει στη φυλακή για πολλά χρόνια

07.05.2021
11:22
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπόθεσης βιασμού γυναίκας που καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 7/5 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, εναντίον υποψήφιου βουλευτή του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο υποψήφιος δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο και τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του. Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί και ορίστηκε στις 18 Μαΐου η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο όπου ο ύποπτος θα πρέπει να παρουσιαστεί και να απαντήσει στις κατηγορίες βιασμού από την Κατηγορύσα Αρχή. 

Σημειώνεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ύποπτος προνοεί ποινή φυλάκισης πολλών ετών σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Υπενθυμίζουμε ότι το θύμα είχε προχωρήσει και σε δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής:

«Πριν περίπου δύο βδομάδες κατέθεσα στην αστυνομία καταγγελία για το αδίκημα του σεξουαλικού βιασμού. Το περιστατικό είχε γίνει πριν από περίπου 10 χρόνια. Τότε που καμιά αρχή και καμιά κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να μας ακούσει την ώρα του πανικού. Την ώρα που θέλαμε κάποιο να μας σώσει από αυτό που βιώναμε ή έστω να μας ακούσει και να μας πιστέψει. Γι’αυτό τα κρατήσαμε όλες (και όλοι) μέσα μας και σιγά σιγά ήρθε η απώθηση. Ένας μηχανισμός που προστατεύει τα θύματα για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στην καθημερινότητα τους και να συνεχίσουν να συνυπάρχουν αρμονικά ακόμη και με τον ίδιο τον θύτη στο ίδιο περιβάλλον.Στη δική μου περίπτωση το “γιατί τώρα;” , έχει απάντηση. Το ότι έμαθα τελικά ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν το έκανε μόνο μία φορά. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα να νιώθω ότι έχω χρέος και προς όποια άλλη γυναίκα φοβάται να μιλήσει.
Επίσης, τώρα, ένιωσα ότι έχω χρέος να ενημερώσω την κοινωνία, ώστε το κάθε άτομο να μπορεί να πράξει κατά βούληση ενώ έχει λάβει γνώση...
Το συγκεκριμένο άτομο είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Δεν μπορώ να αναφέρω το όνομα, μπορεί να το πράξει το ίδιο το κόμμα, εάν ζητήσει να ενημερωθεί και εάν το επιθυμεί. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν υπάρχει καμία προεκλογική σκοπιμότητα και το κόμμα από τη στιγμή που δε γνώριζε... ΔΕΝ ευθύνεται!!!
Ένας λόγος που αποφασίσα να το γράψω η ίδια είναι ότι δεν ήθελα ένα τόσο λεπτό ζήτημα να εκφραστεί από κάποιον που δεν τον νοιάζει κάτι πέραν από τη “δημοσιότητα” του θέματος. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς το άλλο άτομο και προς κάθε άτομο. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και ακόμη και αν καταδικαστούμε, σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Δεν υπάρχει μίσος από πλευράς μου για κανέναν άνθρωπο και ζητώ το ίδιο και από όποιον επιλέξει να υποστηρίξει εμένα ή την/τον όποια/ο δήποτε άλλο αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το ότι διανύουμε μία περίοδο όπου η εχθρική στάση μετατοπίστηκε από τα θύματα στους θύτες, δεν αρκεί. Δεν είμαι βέβαιη ότι οι άνθρωποι έχουμε - απόλυτα - ελεύθερη βούληση και ότι δεν είμαστε σε κάποιες περιπτώσεις θύματα του μυαλού μας και των μοτίβων που μας έχουν προβληθεί ως φυσιολογικά. Συμφωνώ με το όποιο δήποτε πολιτισμένο μέσο σωφρονισμού επιβάλεται στα άτομα που παρουσιάζουν αντικοινωνικές συμπεριφορές, αλλά διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με τον κανιβαλισμό και τη δίψα για αίμα.
Ελπίζω ότι έστω κι ακόμη ένας άνθρωπος που έχει βιώσει κάτι παρόμοιο θα πάρει το θάρρος για να ζητήσει βοήθεια και να μπορέσει έτσι να προβεί σε καταγγελία.
Όπως με στήριξαν εμένα άλλοι άνθρωποι, είμαι εδώ για να στηρίξω και γω όποιον το χρειάζεται!
Η διαδικασία δεν είναι η πιο εύκολη.
Το αποτέλεσμα δεν το εγγυάται κανένας.
Αλλά ΑΞΙΖΕΙ!
ΑΞΙΖΕΙ το να σταματήσει κανείς να έχει θαμμένα “φρικιά” στο ασυνείδητο του που τον εκδικούνται με χιλιάδες τρόπους καθημερινά,
ΑΞΙΖΕΙ να μη φοβάται και
ΑΞΙΖΕΙ να ξέρει πως ακόμη κι αν χαθεί η δική του δίκη, μια άλλη σε 10 χρόνια θα κερδιθεί επειδή αυτός μίλησε!»