ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αστυνομικοί της Κύπρου θα κυκλοφορούν πλέον με το σήμα που θέλουν όλα τα μικρά παιδιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι αστυνομικοί της Κύπρου θα κυκλοφορούν πλέον με το σήμα που θέλουν όλα τα μικρά παιδιά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Αστυνομίας, με στόχο την ανταπόκριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πολλαπλές και πολυδιάστατες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, η Αστυνομία προχώρησε στην παραχώρηση Αστυνομικού Σήματος (Badge), στα μέλη της.

Το εν λόγω σήμα είναι και αυτό που συχνά βλέπουμε σε ξένες ταινίες αλλά και σε παιδικά παιχνίδια με ρόλο αστυνομικού. Μάλιστα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε σημερινές (13/5) του δηλώσεις ανάφερε με χιούμορ πως αυτά τα σήματα που είχαμε ως μικρά παιδιά, μας γεννούσαν την εσωτερική επιθυμία να γίνουμε αστυνομικοί.

Ωστόσο σε ανακοίνωση της Αστυνομίας τονίζεται η σημαντικότητα και η βαρύτητα του σήματος αυτού αναφέροντας πως το Αστυνομικό Σήμα αποτελεί για τα μέλη της Αστυνομίας σύμβολο στο οποίο αντιπροσωπεύονται οι αρχές της τιμής, της αυτοθυσίας, του σκοπού και της αποστολής που έχουν όσοι το φέρουν.

Για το λόγο αυτό και για την ευδιάκριτη αναγνώριση της αστυνομικής ιδιότητας ενός μέλους, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων του, έχει ετοιμαστεί Αστυνομικό Σήμα (Badge) από την Αστυνομία Κύπρου, το οποίο θα χορηγηθεί σε όλα στα μέλη της Αστυνομίας και θα μεταφέρεται σε ειδική θήκη μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η Αστυνομική Ταυτότητα μαζί με τη θήκη της, η οποία φέρει μεταλλικό σήμα με το έμβλημα της Αστυνομίας και το ονοματεπώνυμο του μέλους, αποτελούν σημαντικό μέρος της εξάρτησης του μέλους της Αστυνομίας, αφού επιτρέπουν στο κοινό και σε άλλα μέλη της Αστυνομίας, να διαπιστώνουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή την αστυνομική ιδιότητα μέλους που δεν φέρει στολή.

Η υιοθέτηση του Αστυνομικού Σήματος καλύπτει το κενό που υπήρχε διαχρονικά στην Αστυνομία Κύπρου για την αναγνώριση των μελών της, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην εξύψωση και αναπτέρωση του ηθικού τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top