ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο για Κυπριακό

Άρχισε η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο για Κυπριακό

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως της επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων-την προσεχή Παρασκευή- τίθενται επί τάπητος σε σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων, που θα συνέλθει το μεσημέρι, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Άρχισε στις δώδεκα η συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι αρχηγοί των κομμάτων θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις συνομιλίες υπό το φως της ανακοίνωση από τα ΗΕ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων με την πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη να γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαΐου, στις δέκα το πρωί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει ενδελεχώς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη συνάντηση που είχε με το νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν τους ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα.

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, παράλληλα με τις απευθείας συνομιλίες, θα διεξάγεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top