Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Επισκέφθηκε το Pafos Innovation Institute ο Αβέρωφ

15.05.2021
20:36
Πολιτική

Το Pafos Innovation Institute επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνος και τον Επικεφαλής Επιστήμονα κ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο. Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα δεχτήκαμε την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον ξεναγήσαμε στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute. Είναι ένα ινστιτούτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για εμάς στον Δήμο Πάφου αποτελεί το διαμάντι των έργων που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη μας, όχι για την αξία του όχι για το μέγεθός του αλλά για τη συνεισφορά και τη συμβολή του που θα έχει τα επόμενα χρόνια στη νέα πορεία που θέλουμε να δώσουμε στην πόλη της Πάφου. Και σίγουρα ο τομέας της εκπαίδευσης και μάλιστα της ποιοτικής εκπαίδευσης σε τομείς οι οποίοι είναι οι πλέον δυναμικοί τομείς όπως είναι η καινοτομία και η έρευνα, είναι κάτι για το οποίο ως Πάφος σχεδιάζουμε γύρω από αυτούς τους τομείς να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα και επιχειρήσεων και εκπαίδευσης για να καταστεί η Πάφος ένα περιφερειακό κέντρο έρευνας και καινοτομίας και επιχειρηματικής αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης. Εξηγήσαμε στον Πρόεδρο και παρουσιάσαμε το όραμα και οι στόχοι που υπάρχουν ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο με το πρώτο μεταπτυχιακό ΜΒΑ στο Entrepreneurship and Innovation, με στόχευση και με σαφή προσανατολισμό στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ έχουμε ανακοινώσει σήμερα στον Πρόεδρο ότι στις 4 Ιουνίου αξιολογείται το δεύτερο μεταπτυχιακό στο Smart Water Management. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το μεταπτυχιακό θα φέρει κοντά Άραβες, Ισραηλινούς, Έλληνοκύπριους γιατί είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή μας και υπάρχει μια τεχνογνωσία στο Ισραήλ πολύ προηγμένη και θα προσπαθήσουμε γύρω από αυτή τη γνώση που υπάρχει να φέρουμε κοντά από όλη την περιοχή μας και να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή τη μεγάλη πρόκληση που τις επόμενες δεκαετίες θα είναι ακόμη πιο έντονη. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του και όσους τον συνοδεύουν σε αυτήν την επίσκεψη για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφτούν το Pafos Innovation Institute».

Από την πλευρά του ο κ. Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στο Pafos Innovation Institute, ένα ινστιτούτο που ενισχύει τις προσπάθειές μας για ενίσχυση νεοφυών, καινοτόμων, επιχειρήσεων στην Κύπρο. Εκπαιδεύει νέους ούτως ώστε να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν την αναπτυξιακή εικόνα της Κύπρου μέσα από έρευνα και καινοτομία. Σημαντικό είναι να πούμε ότι βρισκόμαστε στην εκκίνηση, πλέον μετά από την πανδημία, ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου στηριγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο διέπετε από διάφορες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά τη χώρα, την Κύπρο του αύριο ούτως ώστε να παράξει και να δημιουργήσει νέα μοντέλα από τα οποία θα έχει όφελος η κοινωνία και η οικονομία της χώρας».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Πάφο με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, στο Pafos Innovation Institute, ένα πρότυπο αλλά και ένα ινστιτούτο που ανοίγει το δρόμο για το πως πρέπει να είναι η Κύπρος του αύριο. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο που με την πρωτοβουλία του σε συνεργασία με το ITC Ισραήλ, έχουν εγκαθιδρύσει αυτό το πάρα πολύ υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα βοηθήσει στην έρευνα και στην καινοτομία.

Έτσι πρέπει να είναι η Κύπρος του αύριο. Το Ταμείο Ανάκαμψης των 3 δις, λεφτά που θα έρθουν από την Ευρώπη αλλά με ένα σχέδιο που ετοιμάστηκε για τις ανάγκες του τόπου μας, για να μετατρέψουμε την Κύπρο μας, την Κύπρο του αύριο μέσα από την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, δίνοντας τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους για την έρευνα και την καινοτομία. Δίνοντας την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να κάνουν τη δική του νεοφυή επιχείρηση, δίνοντας τη δυνατότητα σε τομείς της οικονομίας που είχαν προβλήματα και λόγω της πανδημίας, να στηριχτούν.

Κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω στην κοινωνία. Για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά και να μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία για το νέο εθνικό όραμα του τόπου μας, να μετεξελίξουμε την οικονομία στο σωστό μοντέλο, είναι να έχουμε και μια λειτουργική Βουλή. Γιατί είναι προϋπόθεση από την Ευρώπη, και σωστά, να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να αντλήσουμε τα 3 δις. Αν θα έχουμε μια Βουλή που θα είναι τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις, έστω και άθελα κάποιων, θα σκοτωθεί η μεγάλη ελπίδα, η μεγάλη προσδοκία ν’ αλλάξουμε την Κύπρο μας προς το καλύτερο για τους νέους ανθρώπους μας».