ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το Σχέδιο Ανάκαμψης στο επίκεντρο σήμερα Τρίτη 18 Μαϊου

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το Σχέδιο Ανάκαμψης στο επίκεντρο σήμερα Τρίτη 18 Μαϊου

Η παρουσίαση τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου,οι κινήσεις των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το θανατηφόρο τροχαίο στη Λευκωσία με θύματα δυο νεαρά άτομα είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σχέδιο Κύπρος – το αύριο» γράφει πως μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα μας και ιδίως για τις νέες γενιές αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως θερμό καλοκαίρι για το Κυπριακό προμηνύει ο Ερντογάν. Επίσης αναφέρεται στο τροχαίο που σημειώθηκε την Κυριακή τη νύκτα στη Λευκωσία κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας 21χρονος και μια 20χρονη.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παίζουν τα ρέστα τους ποντάρουν στην πόλωση» πως τα δυο μεγάλα κόμματα επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να πείσουν αναποφάσιστους αλλά και να «επαναπατρίσουν» ψήφους έστω και την υστάτη. Αλλού γράφει για το σχέδιο «Κύπρος – το αύριο» και πως θα διατεθούν 4,4 δις ευρώ για την ανάκαμψη. Επίσης γράφει πως δημόσιο κτίριο στον Κάτω Πύργο που κόστισε πέραν του 1,2 εκ. ευρώ και παραδόθηκε πριν 10 χρόνια κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνο.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σταυρομαχίες για τα έδρανα» γράφει ότι αμφίρροπες είναι οι αναμετρήσεις σε προσωπικό και κομματικό επίπεδο για τις βουλευτικές εκλογές. Αλλού αναφέρεται στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία. Επίσης αναφέρει πως το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ικανοποίησε απαίτηση του πρώην Προέδρου του, Μύρωνα Νικολάτου, να του επιστραφεί γη, η οποία απαλλοτριώθηκε το 1969, με σκοπό την κατασκευή του λιμανιού της Λάρνακας.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναμασημένα ‘δεσμεύομαι’ Αναστασιάδη για το … αύριο!» για κάμποσα «θα» λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές από Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ. Επίσης αναφέρει σε έντονες πιέσεις που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της δραματικής μείωσης του κύκλου εργασιών τους και της έλλειψης ρευστότητας. Αλλού γράφει ότι χωρίς επιπρόσθετη στήριξη τα νοσοκομεία μας θα καταρρεύσουν.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Δισεκατομμύρια για τη δημιουργία της μετά την Covid εποχής» πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε τον οδικό χάρτη της Κύπρου για κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό. Αλλού αναφέρει πως τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν τέθηκαν υπό κράτηση για τη δολοφονία την Κυριακή 36χρονου στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διαμαρτυρία γονιών κατά των υποχρεωτικών τεστ για τον κορωνοϊό για τους μαθητές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top