ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνει ολόκληρη η χώρα - Φεύγουν τα μέτρα για το μεγάλο restart

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνει ολόκληρη η χώρα - Φεύγουν τα μέτρα για το μεγάλο restart

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξαιρετικά βελτιωμένη κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας είναι πλέον εμφανής. 

Παρά τις μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις οι τελευταίες εξαγγελίες 'δείχνουν' το δρόμο προς την κανονικότητα. Με ασπίδα τα τεστ ταχείας ανίχνευσης -που γίνονται σε πολύ μεγάλη συχνότητα και ένταση- και όπλο την εμβολιαστική κάλυψη -που πλέον έχει ξεπεράσει το 50% του συνόλου- επιστημονική συμβουλευτική ομάδα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση προσπαθούν να εκπονήσουν το πλάνο της ολικής επανεκκίνησης. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Δε θα ήταν υπερβολή άλλωστε να πούμε πως τα μέτρα αποκλιμάκωσης που έχουν ορίζοντα τη 10η Ιουνίου αποτελούν διέξοδο για μια καθημερινότητα που θα θυμίζει... ότι πιο κοντινό έχουμε ζήσει πριν την κάθοδο της πανδημίας στον πλανήτη και κατ'επέκταση στην Κύπρο. 

Οι μεγαλύτεροι βραχνάδες που κατά κύριο λόγο ήταν τα μηνύματα για κατ'εξαίρεση μετακίνηση στο 8998 αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας (κέρφιου) θα αποτελέσουν -ελπίζουμε- παρελθόν μια για πάντα από τις ζωές μας. Πέραν όμως των απρόσκοπτων μετακινήσεων η κανονικότητα επιστρέφει με γοργούς ρυθμούς και σε ότι αφορά συναθροίσεις και συνωστισμό. 

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων αυξάνεται κατά πολύ (περίπου στο 50%) και για τους εσωτερικούς χώρους, κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε ιδιαίτερα μακρινό. Εκκλησιασμοί και επισκέψεις σε χώρους λατρείας, γάμοι, βαφτίσεις, δεξιώσεις, συνέδρια, παιδότοποι, καζίνο, πολιτισμός (θέατρα, αμφιθέατρα και σινεμά) αλλά ακόμη και νυχτερινά κέντρα επιστρέφουν σε ρυθμούς επαναλειτουργίας με την ελπίδα να ξεκινήσουν την... απόσβεση καλύπτοντας μέρος της χασούρας των τελευταίων 15 μηνών. 

Έτσι λοιπόν ένα-ένα τα περιοριστικά μέτρα καταργούνται, το ένα μετά το άλλο δίνοντας την εντύπωση πως -επιτέλους- βρισκόμαστε στην τελική ευθεία σε ότι αφορά την επιστροφή στην προ-κορωνοιού ζωή. Το επόμενο βήμα, που εικάζουμε παρατηρώντας το μοτίβο άλλων χωρών, είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας -τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εξωτερικούς χώρους- σε πρώτο στάδιο αλλά και απαλοιφή των μέτρων αποστασιοποιήσης. 

Όπως δηλαδή βλέπουμε και μετά από συστάσεις του CDC στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (ΗΠΑ) για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύναται να συνωστίζονται και να συναθροίζονται χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας ή αποστάσεων. Ευελπιστούμε λοιπόν πως με το εμβολιαστικό πλάνο να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, κάτι τέτοιο θα συμβεί σιγά-σιγά και στα μέρη μας αποτελώντας τον τελευταίο πυλώνα της απόλυτης επαναφοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top