LIKE ONLINE

Όταν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται αίτια να χάσεις την δουλεία σου- Διαβάστε 13 περιπτώσεις

Όταν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται αίτια να χάσεις την δουλεία σου- Διαβάστε 13 περιπτώσεις

Μέσω twitter και γενικότερα των social media πλέον όλοι μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μας. Τι γίνεται όμως όταν ένα post ή ένα tweet γίνεται η αίτια να χάσεις την δουλεία σου; Όταν διαβάσετε τα πιο κάτω σίγουρα από εδώ και περά θα προσέχετε πολύ τι αναρτάτε στο διαδίκτυο. Το Business Insider παρουσιάζει 13 άτομα που έχασαν την δουλεία τους με ένα τέτοιο τρόπο.

1. Chad Shanks

Ο Chad Shanks, διευθυντής ψηφιακής επικοινωνίας των Houston Rockets, ενθουσιάστηκε λίγο παραπάνω όταν η ομάδα του ετοιμαζόταν να αποκλείσει τους Dallas Mavericks από τη σειρά των play-off. Έτσι, τουίταρε από τον επίσημο λογαριασμό των Houston Rockets το εξής: «Σσσσσσσς. Κλείστε απλά τα μάτια σας. Θα τελειώσουν όλα σύντομα».

Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση από τον επίσημο λογαριασμό των Dallas Mavericks: «Αυτό δεν ήταν και πολύ κομψό, αλλά σας ευχόμαστε καλή τύχη στον επόμενο γύρο». Οι Houston Rockets ζήτησαν λίγο αργότερα συγγνώμη και ο Chad Shanks απολύθηκε, καθώς το tweet του θεωρήθηκε πως μετέφερε βίαια μηνύματα.

2. Justine Sacco

Η Justine Sacco ήταν διευθύντρια δημοσίων σχέσεων σε μία αμερικανική εταιρεία και έγινε ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στη Γη όταν πριν από ένα ταξίδι της στη Νότια Αφρική έγραψε: «Πηγαίνοντας προς την Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Αστειεύομαι. Είμαι λευκή!». Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σάλος στο Διαδίκτυο και τελικά να χάσει τη δουλειά της.

 

3. Scott Bartosiewicz

Ο Scott Bartosiewicz ήταν διαχειριστής των social media του ομίλου Chrysler. Μια μέρα, ενώ ήταν κολλημένος στην κίνηση σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Detroit έγραψε το εξής tweet: «Βρίσκω ειρωνικό το γεγονός ότι Ντιτρόιτ είναι γνωστό ως #motorcity και όμως κανείς εδώ δεν ξέρει πώς να (%$#@) οδηγάει». Το πρόβλημα είναι πως το έγραψε από τον επίσημο λογαριασμό της Chrysler με αποτέλεσμα να απολυθεί.

4. Gilbert Gottfried

Ο κωμικός Gilbert Gottfried ήταν η φωνή της διαφήμισης Aflac Duck. Έχασε, όμως, τη δουλειά του όταν μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία έκανε μία σειρά από ... άνοστα αστεία μέσω twitter. «Η Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά. Δεν πάνε αυτοί στην παραλία. Έρχεται η παραλία σε αυτούς», ήταν ένα από τα πολλά «αστεία» tweet του για το θέμα, τα οποία όμως του κόστισαν τη δουλειά του αφού η Aflac Duck έχει το 75% των δραστηριοτήτων της στην Ιαπωνία.

5. Octavia Nasr

Η αρχισυντάκτρια του CNN Octavia Nasr έχασε τη δουλειά της αφότου εξήρε μέσω twitter τον πνευματικό ηγέτη της Χεζμπολάχ. Το tweet της θεωρήθηκε προσβλητικό και το αποτέλεσμα ήταν να απολυθεί.

 

6. Nir Rosen

Ο δημοσιογράφος Nir Rosen, που είχε καλύψει τον πόλεμο στο Ιράκ, ήταν συνεργάτης του NYU Center on Law and Security, όταν έγραψε ένα προσβλητικό tweet για τη Λάρα Λόγκαν, μία ανταποκρίτρια του CBS που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά ενώ κάλυπτε την παραίτηση του Μουμπάρακ. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη δουλειά του, παρόλο που ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά.

7. Catherine Deveny

Η Αυστραλιανή κωμικός Catherine Deveny απολύθηκε από την εφημερίδα «The Age», μετά από ένα άκομψο και άνοστο λογοπαίγνιο που έκανε μέσω Twitter για την 11χρονη κόρη του «κροκοδειλάκια» Steve Irwin.

8. Nicole Crowther

Η Nicole Crowther ήταν κομπάρσος σε μερικά επεισόδια της αμερικανικής σειράς Glee. Σε ένα tweet πρόδωσε την εξέλιξη των επεισοδίων που θα ακολουθούσαν και αυτό θεωρήθηκε αρκετό από την εταιρεία παραγωγής για να την απολύσει.

9. Cella

Η Cella είναι μία νεαρή από το Τέξας που έχασε την δουλειά της... πριν καν ξεκινήσει! Επρόκειτο να αρχίσει να δουλεύει σε μία πιτσαρία με την επωνυμία Jet's Pizza και έγραψε στο Twitter: «Μπλιαχ! Ξεκινάω αύριο αυτή την *&^%$ αύριο». Μόλις το ανακάλυψε ο παραλίγο εργοδότης της την ενημέρωσε πως δεν χρειάζεται να πάει για δουλειά.

 

10. Damian Goddard

Ο Damian Goddard ήταν αθλητικογράφος στο Τορόντο όταν έγραψε το εξής tweet για τους γάμους των ομοφυλοφίλων: «Στηρίζω απόλυτα και ολόψυχα τον Todd Reynolds και την άποψή του για την παραδοσιακή και ΑΛΗΘΙΝΗ έννοια του γάμου». Αμέσως μετά, ο ιδιοκτήτης του καναλιού στο οποίο εργαζόταν αποφάσισε να τον απολύσει.

11. Mike Bacsik

Ο Mike Bacsik είναι ένας πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ, ο οποίος για χρόνια είχε τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Ωστόσο, έχασε τη δουλειά του λόγω σειράς ρατσιστικών tweet τα οποία έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό: «Συγχαρητήρια σε όλους τους βρωμιάρηδες Μεξικανούς των Σαν Αντόνιο», έγραψε μετά από τη νίκη των Σπερς, και έτσι απολύθηκε.

12. MSNBC

Ένα μέλος του προσωπικού του MSNBC, υπεύθυνο για τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter απολύθηκε μετά από ένα εμπρηστικό tweet για τα «δεξιά» συντηρητικά προκαλώντας κύμα οργής. Το tweet έλεγε: «Μπορεί οι δεξιοί να το μισήσουν, αλλά όλοι οι άλλοι θα πουν «ω, τι αξιολάτρευτη η νέα διαφήμιση των οικογενειακών Cheerios».

13. Connor Riley

Το 2009, η 22χρονη Connor Riley είχε μία προσφορά εργασίας από τη Cisco. Τότε, έγραψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter: «Η Cisco μου πρόσφερε δουλειά! Τώρα πρέπει να αποφασίσω αν θέλω έναν παχυλό μισθό ή την καθημερινή μετακίνηση στο San Jose και μία δουλειά που μισώ».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top