ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος στρατηγός ισχυρίζεται ότι Ε/κ δολοφόνησαν τον Κουτλού Ανταλί

Τούρκος στρατηγός ισχυρίζεται ότι Ε/κ δολοφόνησαν τον Κουτλού Ανταλί

Η δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί διαπράχθηκε από τους Ε/κ ισχυρίζεται ο εν αποστρατεία στρατηγός Χασάν Πεκέρ Γκιουνάλ, τότε διοικητής δυνάμεων ασφαλείας, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι η ελληνική και ε/κ πλευρά δεν το έκανε. “Στόχος του είναι να στρέψει τις υποψίες προς την Τουρκία”, λέει για τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ο Τούρκος στρατηγός.

Σε δηλώσεις του στην αντιπολιτευτική τουρκική εφημερίδα Σοζτζού, ο εν αποστρατεία στρατηγός είπε ότι “το όπλο ούζι δεν το είχε μόνο η Τουρκία, αλλά και οι ειδικές δυνάμεις και η μαφία άλλων χωρών”.

“Ο δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί σκοτώθηκε στις 6 Ιουλίου, ανέλαβα τα καθήκοντά μου (στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1996. Έκανα πολλές προσπάθειες για να ρίξω φως στο περιστατικό (της δολοφονίας) του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί. Έκανα επίσης αλλαγές για να ενισχύσω την αστυνομική αρχή. Παρά τις προσπάθειές μας δεν καταφέραμε δεν καταλήξαμε πουθενά", είπε.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι "στη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί δεν υπάρχει άλλο ίχνος παρά μια σφαίρα που φαίνεται να προήλθε από ένα όπλο ούζι. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, καμιά καταγραφή από κάμερα, δακτυλικό αποτύπωμα ή οποιοδήποτε στοιχείο που να ρίχνει φως στη δολοφονία. Από την αρχή υπάρχουν επικρίσει εναντίον της Τουρκίας επειδή χρησιμοποιήθηκε όπλο ούζι. Όμως ούζι δεν υπάρχει μόνο στις δικές μας ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, υπάρχει και σε άλλες χώρες. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι αυτή η χώρα διέπραξε τη δολοφονία. Υπάρχουν κι άλλοι δημοσιογράφοι που έγραψαν πιο σκληρά άρθρα εναντίον της Τουρκίας από τον Κουτλού μπέη”, υποστήριξε ο Τούρκος στρατηγός.

Ο Χασάν Πεκέρ Γκιουνάλ ισχυρίστηκε ακόμη ότι με τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί κατέστρεψαν τη φήμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. “Μίλησα επίσης με τη σύζυγο και την κόρη του Κουτλού Ανταλί. Έκανα έρευνα για το περιστατικό. Λέγεται ότι το περιστατικό έκλεισε με εντολή του Διοικητή Δυνάμεων Ασφαλείας. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό. Ποτέ μα ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Έχουμε κάνει ακριβώς αυτό που έπρεπε για να αποκαλυφθεί το περιστατικό".

Είπε, επίσης, ότι "ο πρώην πρόεδρος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ισχυρίζεται ότι η ελληνική και η ε/κ πλευρά δεν θα το έκαναν. Στόχος του ήταν να στρέψει τις υποψίες προς την Τουρκία. Είχε όπλο ούζι. Και αυτοί είχαν στις ειδικές τους δυνάμεις και στη μαφία τους όπλο ούζι. Ο Ταλάτ λέει ότι διέπραξε τη δολοφονία η ομάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Εκείνη την περίοδο διοικητής ήταν ο αείμνηστος Ταξίαρχος Ισμαήλ Κοτσμάν. Ήταν ένας γενναίος άνθρωπος. Για τη δολοφονία μού είχε πει ‘στεναχωρηθήκαμε πολύ, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε τους δράστες, η αστυνομία δυσκολεύεται να παρακολουθεί αυτά τα πράγματα’".

Κάθε είδους στήριξη, υποστήριξε, είχε δοθεί. "Στη δήλωσή του ο Αττίλα Πεκέρ είπε ότι ήρθε στο νησί με τον Κορκούτ Εκέν με ένα όπλο ούζι, αλλά επέστρεψαν χωρίς να διαπράξουν τη δολοφονία. Δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο γεγονός είναι δυνατόν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατον. Κατά τη διερεύνηση ενός περιστατικού προσπαθούμε να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα ‘ποιον ωφελεί αυτό που έγινε;", είπε.

Ισχυρίστηκε ότι "πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν ότι η δολοφονία διαπράχθηκε από τους Ε/κ και όχι από εκείνους που ήρθαν από την Τουρκία. Υποψιάζομαι ότι μια τέτοια δολοφονία είχε προγραμματιστεί για να φέρει αντιμέτωπο τον λαό της Τουρκίας και της τδβκ. Η δολοφονία ωφέλησε περισσότερο τους Ε/κ”.

Πηγή: KΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top