ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18 Μαΐου σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε κοινό γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα συζητηθούν οι προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η  προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, οι επακόλουθες εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Απριλίου και η Στρατηγική Αναθεώρηση της ΕΕ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Σερβίας» στην παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, καθώς και σε πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Ουκρανίας» στην παρουσία  του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Την Τρίτη 19 Μαΐου ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, τις οποίες θα απασχολήσουν το θέμα της μετανάστευσης και η κατάσταση στη Μεσόγειο, καθώς και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Την ίδια μέρα ο  κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώνει η Βελγική Προεδρία στις Βρυξέλλες. Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου θα είναι η πολιτική γειτονίας, οι σχέσεις με ΕΕ, η αποτελεσματικότητα του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αμοιβαία ευθύνη για τη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κύπρου για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης το Νοέμβριο του 2016, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Thorbjorn Jagland, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό σε θέματα όπως οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Προεδρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 20 Μαΐου.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top