ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Ποδηλατώ για Ένα ευρώ» για το πρόγραμμα «Παιδί, διατροφή και υγεία» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ

«Ποδηλατώ για Ένα ευρώ» για το πρόγραμμα «Παιδί, διατροφή και υγεία» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Η φιλανθρωπική ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου επιστρέφει, με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/6 οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρουσίασαν την ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ» η οποία από φέτος εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ».

Το πρόγραμμα διοργανώνει ενέργειες και στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τη σημασία της τακτικής άσκησης, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Μέσω του προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να επισκεφθούν μέλη του Συνδέσμου και αφού υποβληθούν στις απαραίτητες μετρήσεις, να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ένα εξατομικευμένο πλάνο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.


Για τον σκοπό αυτό, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ θα προσφέρουν τα έσοδα από την πώληση φωσφορούχων περιβραχιονίων για ποδηλασία, πεζοπορία και τρέξιμο, τα οποία θα διατίθενται προς ένα ευρώ σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, κατά τις ημερομηνίες 1-21 Ιουνίου 2021.


Με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και την ενημέρωση για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης, το πρόγραμμα «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» συνεχίζει να ευαισθητοποιεί ενήλικες και παιδιά μέσω της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 5-6 και 12-13 Ιουνίου 2021.

Η ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας. Η ίδια, όπως ανέφερε, έχει αποφασίσει φέτος να ποδηλατήσει στην ελεύθερη Κύπρο για το πρόγραμμά «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» θέλοντας, ως αθλήτρια και ως μητέρα, να μεταφέρει τα μηνύματα και τις δράσεις του προγράμματος, να ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα της άσκησης και της σωστής διατροφής αλλά και να συνδράμει, με τον δικό της τρόπο, στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κυρία Νατάσα Κωνσταντινίδου χαρακτήρισε την ποδηλατική διαδρομή ως μια νέα και συναρπαστική ενέργεια του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ».
Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος σε μια περίοδο προκλήσεων όπου οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ εργάστηκαν ακούραστα και με αίσθημα ευθύνης για να σταθούν δίπλα στους ενήλικες και στα παιδιά.

Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, κυρία Ελένη Ανδρέου, η οποία ανέφερε πως τα άτομα που υιοθετούν σωστές διατροφικές συνήθειες κατά την παιδική τους ηλικία, διατηρούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και στην ενήλικη ζωή τους. Επιπλέον η κυρία Ανδρέου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 1000 παιδιά έχουν αποκτήσει δωρεάν το δικό τους πλάνο διατροφής σε συνεργασία με 95 διαιτολόγους μέλη του Συνδέσμου.

Εκ μέρους του στρατηγικού συνεργάτη της ποδηλατικής διαδρομής Χαραλαμπίδης Κρίστης χαιρετισμό απηύθυνε ο κύριος Ιωάννης Κυριάκου, Trade Marketing Manager της εταιρείας. Ο κύριος Κυριάκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση για μόνιμη στήριξη της δράσης αυτής αφού ταυτίζεται τόσο με τους στόχους του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ όσο και με το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ευχαριστούν τους χορηγούς της ποδηλατικής διαδρομής: Primetel, Unilever, Holland & Barrett, Landas Colour, ACS Courier και ASTRA CAR RENTAL.

Η διαδρομή

Σάββατο 5/6/2021

• Έναρξη της διαδρομής από το Κεντρικό ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λάρνακας στις 10.00 με κατεύθυνση προς Λιβάδια, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Λιοπέτρι, Σωτήρα, Παραλίμνι και τερματισμό στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας στις 15.15.

Κυριακή 6/6/2021

• Έναρξη της διαδρομής από τη Δερύνεια στις 10.15 με κατεύθυνση προς Φρέναρος, Αυγόρου, Ορμήδεια, Αραδίππου, Αθηένου, Λύμπια, Δάλι,
Νήσου (Εργοστάσιο Χαραλαμπίδης Κρίστης) και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης στις 17.55.
Σάββατο 12/6/2021

• Έναρξη της διαδρομής από το Κεντρικό ΑΛΦΑΜΕΓΑ Πάφου στις 10.00 με κατεύθυνση προς Γεροσκήπου, Κούκλια, Πισσούρι, Επισκοπή, Τραχώνι και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λινόπετρας στις 15.00.

Κυριακή 13/6/2021

• Έναρξη της διαδρομής από το ποδηλατικό καφέ στην Τόχνη στις 10.30 με κατεύθυνση προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Σκαρίνου, Μοσφιλωτή, Λυθροδόντα, Αναλιόντα, Επισκοπειό, Λακατάμια, ACS Πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης στις 17.45.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top