ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: Δεν θα ασχοληθώ ξανά με δηλώσεις Ομήρου - Ουδέποτε δημοσιοποίησα διαφωνία μου με το κόμμα

Μαρίνος Σιζόπουλος: Δεν θα ασχοληθώ ξανά με δηλώσεις Ομήρου - Ουδέποτε δημοσιοποίησα διαφωνία μου με το κόμμα

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του WebTvRadio του ToThemaOnline και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση».

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, μίλησε για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας του τόπου, όπως την οικονομία, τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το Κυπριακό. 

Να θυμίσουμε ότι η ΕΔΕΚ, απέρριψε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας την ως ξεπερασμένη και ρατσιστική. Η ΕΔΕΚ, είχε εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα αυτό στην οποία αναφέρει ότι το κόμμα «θα αγωνισθεί  για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μετατροπή-της σε ένα κράτος με πραγματικό Δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους-της τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την επικράτεια στο διηνεκές όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να αποκλείει την παραμονή ξένων στρατευμάτων, εποίκων και να διασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων και ταυτόχρονα να αποκλείεται η δυνατότητα  τρίτων  χωρών να ασκούν  κηδεμονία με οποιονδήποτε τρόπο  άμεσο ή έμμεσο επί της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η διαφωνία του τέως Προέδρου του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου, αν μη τι άλλο εκφράστηκε και ήταν κάθετη. Τόσο έντονη μάλιστα, που ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς που μόνο σύγχυση προκαλούν. (Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). 

Την στάση που τήρησε ο κ. Ομήρου, ύστερα και από σχετική ερώτηση, σχολιάζει ο νυν Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Καλεί τον κ. Ομήρου σε ανοιχτή συζήτηση, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά τις δηλώσεις του τέως Προέδρου του κόμματος. 

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του κ. Σιζόπουλου στη στάση που ο ίδιος διατηρούσε διαχρονικά στο Κίνημα, όταν διαφωνούσε με ορισμένες από θέσεις του. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ουδέποτε ο ίδιος δημοσιοποίησε τυχών διαφωνία που είχε με το Κίνημα, αλλά αντίθετα, όχι μόνο βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της αλλά αναλάμβανε και το μεγάλος βάρος της δημόσιας προβολής της θέσης εκείνης με την οποία ο ίδιος διαφωνούσε.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top