ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε πρόβλημα με το δάνειο σας; - Μάθετε που πρέπει να αποταθείτε και τι πρέπει να κάνετε

Έχετε πρόβλημα με το δάνειο σας; - Μάθετε που πρέπει να αποταθείτε και τι πρέπει να κάνετε

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου μίλησε στο Webtvradio του Tothemaonline και στο δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους και εξήγησε τους τρόπους λειτουργίας της επιτροπής, καθώς και τι έχει επιτύχει το γραφείο του στον ενάμιση μήνα λειτουργίας του.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν διευθετηθεί μέχρι στιγμής δύο αρκετά σημαντικές υποθέσεις. Συγκεκριμένα η μία στη Λευκωσία, όπου το τραπεζικό ίδρυμα απαιτούσε από λογαριασμό πελάτη το ποσό των €36.000, με το απέναντι μέρος να αρνείται να πληρώσει, θεωρώντας το ποσό ως υπερβολικό. Εντούτοις επέδειξε πρόθεση για διαπραγμάτευση και συζήτηση με την τράπεζα. Μετά από παρέμβαση του γραφείου του κύριου Ιωάννου, επιτεύχθηκε διακανονισμός στις €21.000.

Σε δεύτερη υπόθεση στην Πάφο, η Τράπεζα απαιτούσε από τον οφειλέτη γύρω στις 72.000 Ελβετικά Φράγκα για εξόφληση και κλείσιμο του λογαριασμού πελάτη της, ο οποίος ισχυριζόταν ότι δεν χρωστάει ούτε ένα φράγκο στο τραπεζικό ίδρυμα. 

Με την υποβολή του παραπόνου, έγινε εξέταση της υπόθεσης από λειτουργούς του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, η μελέτη των οποίων κατέδειξε ότι ο πελάτης της τράπεζας, όφειλε να πληρώσει 40.000 Ελβετικά Φράγκα. Οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν το διακανονισμό και  η υπόθεση έκλεισε.  

Ο ρόλος που διαδραματίζει το γραφείο του Επιτρόπου, είναι αποκλειστικά διαμεσολαβητικός ανάμεσα σε Τραπεζικά Ιδρύματα, ΚΕΠΕΥ και ΑΠΙ για χρηματοοικονομικές διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν με πελάτες τους. Επιλαμβάνεται παραπόνων εναντίον χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όσον αφορά τη διαδικασία διορισμού διαμεσολαβητή για σκοπούς αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Να σημειωθεί ότι μόνο φυσικά πρόσωπα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εξέταση παραπόνου, για απαιτήσεις που δεν ξεπερνούν τις 370.000 ευρώ, στοχεύοντας κυρίως προς την εξυπηρέτηση διαφορών που διατηρούν μικρομεσαίοι με επιχειρήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να υποβάλει το παράπονο του. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top