ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση του Δρό.Με.Α Racing «Μαγικά Μονοπάτια της ψυχής και του σώματος»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση του Δρό.Με.Α Racing «Μαγικά Μονοπάτια της ψυχής και του σώματος»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Μαγικά Μονοπάτια της ψυχής και του σώματος», την οποία διοργάνωσε την Δευτέρα, 31 Μαΐου, το Σωματείο Δρό.Με.Α Racing και με την οποία εγκαινίασε έναν κύκλο παρουσιάσεων/σεμιναρίων με διάφορα θέματα που απασχολούν τους δρομείς.

Τρεις καταξιωμένοι δρομείς υπεραποστάσεων, ο Παύλος Μαυρογιάννης, η Πόλα Χατζήπαπα και ο Μάκης Κουννίδης, μέσα από τις εμπειρίες τους από διάφορους αγώνες μεγάλων αποστάσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο το πως ξεκίνησαν το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις.

Αναφέρθηκαν, παράλληλα, για το πως προετοιμάζονται για ένα αγώνα μεγάλων αποστάσεων, από την προπόνηση μέχρι και την διατροφή που ακολουθούν ως και την ημέρα του αγώνα. Στα αξιοσημείωτα ήταν οι εμπειρίες που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντας του σεμιναρίου από την συμμετοχή τους στον κλασικό αγώνα ROUT-100 μιλίων στη Ροδόπη, μια διοργάνωση που θέτει τον ίδιο τον αθλητή σε μία ολοκληρωτική δοκιμασίας ψυχής και σώματος.

Στο σεμινάριο συμμετείχε και ο προπονητής, εργοφυσιολόγος στο Κέντρο Αθλητικών Ερευνών της Κύπρου, Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος έδωσε τις επιστημονικές του πινελιές μέσα από την προπονητική και επιστημονική του κατάρτιση για το τι ακριβώς εννοούμε αγώνες βουνού και ορεινό τρέξιμο, για το τι προϋποθέτει και τι συνεπάγεται το trail running και ποια διαφοροποίηση έχει το ορεινό τρέξιμο με το τρέξιμο στο δρόμο.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Δρό.Με.Α Racing, Λία Χρυσάνθου, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο είπε ότι η επιλογή του θέματος που έχει να κάνει με το ορεινό τρέξιμο, σίγουρα δεν είναι τυχαία, «διότι ως Δρό.Με.Α Racing πρωτοστατήσαμε στην διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος».

«Πριν δέκα χρόνια περίπου ξεκινήσαμε με τη διαδρομή Green Race, η οποία εξελίχθηκε στην πάροδο του χρόνου σε Quantum Troodos Terra, το οποίο αποτελείται από πέντε διαδρομές. Φέτος λόγω των καταστάσεων θα διοργανώσουμε μόνο τις τρεις διαδρομές: Το Marathon 44+ km, το Shionistra Peak 29km και το Green Race 15km», πρόσθεσε.

Αγώνας Quantum Troodos Terra 2021

Στο μεταξύ, το Σωματείο Δρό.Με.Α Racing διοργανώνει, στις 27 Ιουνίου, το Quantum Troodos Terra 2021, με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Τροόδους.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: Marathon 44+ km, υψομετρική +2170m, Shionistra Peak 29km, υψομετρική 1380m , Green Race 15km, υψομετρική +220m .
Οι διαδρομές των αγωνισμάτων διασχίζουν τα φυσικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά από το Τρόοδος, με μια μοναδική και πανοραμική θέα. Οι δρομείς και στα τρία αγωνίσματα θα πατήσουν στον Όλυμπο, την ψηλότερη κορυφή της Κύπρου. Στόχος του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω του αθλητισμού, για μια πιο οικολογική συνείδηση σχετικά με την προστασία των δασών μας. Παράλληλα, δημιουργούνται ευκαιρίες αθλητισμού αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής και στους τρεις αγώνες δρόμου, οι οποίοι έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους αλλά και του μεγάλου υψόμετρου, έχουν άτομα από 18 ετών και άνω.

Θα δοθεί αναμνηστικό δώρο και αναμνηστική φανέλα στους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες και των τριών αγωνισμάτων.

Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους 3 άνδρες/γυναίκες και στους τρεις αγώνες.

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Δρό.Με.Α Racing https://www.dromeracing.com/races μέχρι τις 13/6/2021 (11:00 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους με το ΒΙΒ από το ACS Courier της επιλογής τους.

Χορηγός της όλης εκδήλωσης είναι η QUANTUM. Τον αγώνα Shionistra Peak 29km στηρίζει η ICE POWER. Μέγας χορηγός του Δρό.Με.Α Racing 2021 είναι η Cablenet, ενώ διαχρονικός χορηγός η ACS Courier CY.

Σωματείο Δρό.Με.Α Racing

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top